POTENSIELL BOMBE: John Bolton kan potensielt være et svært viktig vitne i riksrettsaken.
POTENSIELL BOMBE: John Bolton kan potensielt være et svært viktig vitne i riksrettsaken. Foto: Sergei Gapon

Villig til å vitne

Donald Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver sier han er villig til å vitne i riksrettsaken mot sin tidligere sjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

John Bolton var en av presidentens nærmeste rådgivere. Nå sier han til amerikanske medier at han er villig til å vitne i senatet i den kommende riksrettsaken mot Trump, om han blir stevnet.

– Jeg har konkludert med at, om senatet stevner meg for å vitne, er jeg forberedt til å vitne, skriver Bolton i en uttalelse.

Han ble avskjediget fra sin stilling i Det hvite hus i september etter økende uenigheter med Trump, særlig i USAs linje overfor Nord-Korea.

Den tidligere rådgiveren var skeptisk til møtet mellom Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un i 2018, og han oppfordret Trump om å være forsiktig.

Forhandlingene om en atomnedrustningsavtale har stått stille siden begynnelsen av året. Nord-Korea har kunngjort at landet vil by på en «julegave» dersom USA ikke kommer med innrømmelser i de fastlåste samtalene. Uttalelsen ble tolket som en dårlig skjult truet.

Boltons vitnemål kan være avgjørende for utfallet av riksretten, og flere amerikanske medier mener den tidligere sikkerhetsrådgiveren kan ha nye opplysninger om presidentens handlinger og samtaler i forbindelse med den mye omtalte telefonsamtalen med Ukrainas president.