Mange elbiler mangler fortsatt noe de fleste andre biler har

Dette gjør at en del står over elbil.

Elbilene har kommet for fullt i Norge de siste årene. Vi har passert 250.000 elektriske biler på norske veier. Og mange flere skal det bli.

Med fremveksten av elektrisk mobilitet, dukker det også opp nye spørsmål. I Brooms nye elbilguide forklarer vi hva du bør vite, gjennom ti ulike episoder.

Dagens tema er hengerfeste og takboks.

De siste årene har antall elbiler på veien økt drastisk. Men det er, i alle fall enn så lenge, få av disse som kan trekke tilhenger. Foreløpig er det kun noen av de større og dyrere modellene som kan gjøre det.

Dette er det flere grunner til. Blant annet totalvekten. Elbiler har jo en god del kilo ekstra å trekke på i form av flere hundre kilo batterier. Men det har også med rekkevidde å gjøre, samt fysisk plass og en del andre parametere. Det er heller ikke til å komme i fra at dette med tilhenger i stor grad er et nordisk fenomen.

Må sjekke før kjøp

Er du på utkikk etter elbil, ny eller brukt, så bør du absolutt sjekke dette litt nøye før kjøp.

En annen ting er dette med takstativ til ski, takboks og andre ting. Heller ikke dette utstyret kan alle elbilene bruke. Igjen; sjekk før kjøp.

I denne episoden av Elbilguide forteller Broom-redaktør Knut Skogstad hvorfor hengerfeste og takboks kan by på problemer for elbileierne.

Under kan du se flere episoder av Brooms Elbilguide: