HOLDT ORD: Tom Pope feirer etter å ha scoret mot Manchester City i FA-cupen.
HOLDT ORD: Tom Pope feirer etter å ha scoret mot Manchester City i FA-cupen. Foto: Jason Cairnduff

Ble stjerne over natten etter frekk melding – nå er han i trøbbel

League Two-spissen Tom Pope har fått nettet til å koke både før og etter kampen mot Manchester City.

Port Vales Tom Pope har vært i fokus den siste tiden - på godt og vondt.

I kampen mot Manchester City i FA-cupens tredje runde scoret angrepsspilleren bortelagets eneste mål i 1-4-tapet.

I sommer skrev Pope på sin twitterprofil at han ville ha scoret 40 mål hvis han hadde møtt John Stones hver eneste helg.

Og på sitt første møte med City-stopperen holdt Port Vale-spilleren sine ord. Det førte til mye oppmerksomhet i sosiale medier, og Pope ble blant annet hyllet i beste sendetid på BCCs populære Match of the Day.

Kan bli straffet

Men nå kan Pope være i trøbbel. Etter kampen fikk nemlig målscoreren et spørsmål på Twitter om hvem som ville vinne «tredje verdenskrig» og svarte følgende:

«Vi invaderte Iran, så Cuba, så Nord Korea og deretter har Rothschild-familien blitt kronet til eiere av hver eneste bank i verden.»

Tweeten har i etterkant blitt slettet.

Rothschild-familien var en tysk-jødisk familie som på nittenhundretallet hørte til Europas mest innflytelsesrike bankeiere. Ifølge Store Norske Leksikon bygger den moderne antisemittismen blant annet på en konspirasjonsteori om at jødene arbeider for å få verdensherredømme. I den sammenheng dukker ofte Rothschild-familiens navn opp.

Etter å ha blitt konfrontert med at tweeten var rasistisk, sparer ikke Pope på kruttet.

«Rasist? De eier bankene! Det er ikke noe rasistisk, og alle vil si det samme.»

Men ikke alle virker overbevist. Ifølge The Guardian vurderer nå FA å etterforske Pope på bakgrunn av meldingens potensielle antisemittiske budskap.

Forberedt seg i flere uker

Dermed kan man trygt si at det har vært en hendelsesrik helg for League Two-spilleren.

Flere av City-spillerne hadde fått med seg Popes Stones-slakt i forkant og hadde gjort City-stopperen oppmerksom på det flere uker før kampen.

– Jeg snakket med Benjamin Mendy etter kampen, og han sa at alle spillerne deres har gjort ham klar for denne kampen i ukesvis. Åpenbart scoret jeg, og han er nok skuffet, sier Pope.

John Stones hadde god kontroll på angrepsspilleren gjennom hele kampen, men Pope fikk den ene sjansen han hadde håpet å få.

– Jeg håpet jeg skulle få en halvsjanse og score et mål. Det siste du vil er å tape 0-7 etter alt som har foregått på Twitter. Hadde jeg ikke scoret, hadde alle begynt å le av meg.