KJÆRESTER: I april kom nyheten om at Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett er et par.
KJÆRESTER: I april kom nyheten om at Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett er et par. Foto: Daryl Henderson / NTB Scanpix

Bryter tausheten etter Ari Behns død

Märtha Louises kjæreste Durek Verrett (45) kommenterer Ari Behns dødsfall på Instagram søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 25. desember var hele Norge i sjokk etter nyheten om at Ari Behn hadde tatt sitt eget liv. Behn ble 47 år gammel.

Fredag var Oslo domkirke var fylt til randen under Ari Behn sin bisettelse. Samme kveld uttalte prinsesse Märtha Louise seg offentlig for første gang siden eksmannen dødsfall.

To dager senere bryter også Durek Verrett tausheten. I et innlegg på Instagram skriver han:

– Av respekt for Märtha og Aris barn, kommer jeg ikke til å kommentere dødsfallet til faren deres. Ikke nå eller senere, annet enn å si at jeg er utrolig lei meg for deres tap.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Shaman Durek (@shamandurek)

– Uendelig triste

I en pressemelding fredag kveld kom prinsesse Märtha Louise med sin første offentlige uttalelse etter Ari Behns død. Les brevet i sin helhet her:

«Kjære Ari,

Vi skulle vært sammen i julen og feiret. Vi hadde gledet oss alle sammen.

Og vi er så uendelig triste og lei oss for tapet av nettopp deg, for du var jentenes varme, morsomme, kloke og gode pappa som de savner så dypt. Vi savner de morsomme kommentarene, de fine synsvinklene dine, den poetiske tonen, de overstrømmende komplimentene, den store kjærligheten du hadde for dem. Men nå er det et tomrom der du var, for ingen kan noen gang erstatte deg for de vakre jentene våre. Og det er så vondt å tenke på at du ville forlate jorden. Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen.

En usynlig sykdom tok mer og mer overhånd i deg, for sånn er det når den psykiske helsen svikter. Over lang tid så vi deg gradvis bli borte, men vi holdt fast i troen på at dette skulle gå bra. Familien din kjempet for deg. De har stått der for deg dag og natt.

Du er og vil fortsette å være dypt savnet, Ari. Og jeg kjenner på en sorg over at du aldri riktig forstod hvor elsket du var. Jeg håper at vi som er igjen, kan være gode til å rose hverandre og si de fine ordene til hverandre. For vi har dette livet til å dele nettopp hvor glad vi er for hverandre og hvilke fantastiske kvaliteter vi ser i hverandre. Vi holder deg i kjærlighet, Ari, og går videre med dine ord: Hver dag er en fest og du er et smykke.»

Tre barn sammen

I mars 2001 ble det kjent at prinsesse Märtha Louise hadde funnet tonen med forfatteren Ari Behn. I desember samme år kunne de fortelle et samlet pressekorps at de var forlovet og skulle gifte seg til sommeren.

Ari Behn og prinsesse Märtha Louise giftet seg i Nidarosdomen i 2002, etter å ha forlovet seg et knapt halvår tidligere.

I 2016 ble det kjent at paret skulle skilles, og skilsmissen var et faktum i 2017. Det var den første kongelige skilsmissen på 200 år i Norge.

Det tidligere ekteparet har de tre døtrene Maud Angelica Behn (16), Leah Isadora Behn (14) og Emma Tallulah Behn (11). De har hatt delt omsorg for barna.

Åpen om bruddet

God Kveld Norge på TV 2 intervjuet Behn i oktober i år. Da fortalte han om den tunge tiden etter skilsmissen med Prinsesse Märtha Louise.

– Det har vært tøffe tider, og vanskelige ting som har skjedd, men det har også vært fint å erfare, sa han da.

Han fortalte at han hadde slitt med panikkangst og helseproblemer etter skilsmissen.

Kunstneren fortalte også at det ble mye på én gang da skilsmissen kom, men at de var rause med hverandre og at det har gått veldig fint.