Sander Sagosen scoret ni mål mot Serbia. Foto: Stephane Pillaud
Sander Sagosen scoret ni mål mot Serbia. Foto: Stephane Pillaud

Norge viste EM-form – Sagosen glitret igjen

Norge slo Serbia 38-28 i Golden League i Paris søndag. EM starter for Norge mot Bosnia-Hercegovina fredag neste uke.

Norge-Serbia 38-28

Serbia hang godt med i én omgang, og lagene gikk inn til pause med uavgjort 16-16. Men etter hvilen tok Christian Berges menn ansvar og vant kampen 38-28.

Som mot Danmark, stod Sander Sagosen frem for håndballgutta. Trønderen scoret igjen ni mål.

– Han er i form, han. Jeg gleder meg til å komme i gang med mesterskapet, sier landslagssjef Christian Berge til TV 2.

Unggutter markerte seg

Gledelig var det også at ungguttene Alexander Blonz (19) og Kevin Gulliksen (23) viste seg frem. Duoen scoret ni mål seg i mellom.

– Begge de to er kontringsmaskiner. I dag treffer vi godt på det. Vi står veldig bra bakover, har flere redninger fra målvakten, og da får vi kjørt, poengterer Berge.

Varsellampene blinket så smått etter tapet for Danmark på fredag. Heller ikke i første omgang mot Serbia gikk ting på skinner, men etter pause fikk håndballgutta fart på sakene.

– Relasjonene begynner å sitte mer og mer. Så er det noen flere ting å rette på, konstaterer Berge, som avviser at han hadde begynt å bli nervøs:

– Vi har hatt troen hele veien. Litt av utfordringen er når spillere kommer fra klubb. Der spiller de helt annerledes. Det sitter i ryggmargen, så det må vi få vasket bort litt før vi får bygget spiller vi ønsker, forklarer han.

Skled på reklameplakat

Norge tok en tidlig ledelse og ledet på det meste 9-5, men Serbia kjempet seg tilbake i kampen, mye takket være en god keeper. Han reddet flere av Norges straffekast, inkludert to fra Sander Sagosen, og holdt laget inne i kampen helt til Sagosen satte inn 21-19 og Norge dro fra og vant.

Det ble også dramatikk etter drøyt ti minutter da Sagosen skled på en av reklameplakatene på gulvet, men Norges store stjerne unngikk å skade seg.

Sagosen dominerte i tapet mot Danmark fredag, men trener Christian Berge var før kampen klar på at Norge måtte involvere flere spillere i større grad.

– Sander vil mye og vil vinne hver eneste kamp han spiller, så må vi passe på at vi ikke blir en enmannshær og at hele laget bidrar, så det er litt av oppgaven i dag, sa Berge til TV 2.

Den norske stjernen gjorde en god jobb med å få de andre spillerne involvert, og utover i kampen var det ingen tvil om at det skulle gå Norges vei. I siste sekund fikk Tom Kåre Nikolaisen sitt første landslagsmål da han scoret kampens siste mål i 38-28 seieren.

Golden League-turneringen er Norges oppvarming til EM. Laget EM-åpner mot Bosnia-Hercegovina fredag neste uke. Så følger kamper mot Frankrike og Portugal. De to beste fra gruppen går til hovedrunden.

(©NTB/TV 2 Sporten)