NY SEIER: Casper Ruud feirer seieren over Fabio Fognini, Foto: Trevor Collens
NY SEIER: Casper Ruud feirer seieren over Fabio Fognini, Foto: Trevor Collens

Casper Ruud med ny storseier: – Tror jeg kanskje bryter inn på topp 50 i verden

Casper Ruud slo Fabio Fognini, ranket som nummer tolv i verden, i to strake sett i den andre runden av ATP Cup i Australia. Nå nærmer han seg topp 50 i verden.

Fognini er den høyeste rangerte spilleren Ruud har slått så langt i sin karriere. Snarøya-gutten er selv rangert som nummer 54 i verden, men seiret over italieneren med sifrene 6-2, 6-2. Kampen var unnagjort på 67 minutter.

Dermed har 21-åringen sikret seg to storseire på tre dager. Fredag måtte John Isner, som er USAs høyeste rangerte spiller, se seg slått av Ruud. Isner er rangert som nummer 19 i verden, og seirene til Ruud gjør at han skaffer seg en god del rangeringspoeng.

– Det er veldig gunstig. Jeg tror at jeg kanskje om en ukes tid bryter inn på topp 50 i verden for første gang. Det er noe jeg har hatt som mål, sier Ruud til NTB.

– Men det hjelper ikke å bryte inn på topp 50 nå om man faller ut om tre-fire uker, ikke klarer å komme seg inn igjen og ender året på topp 90. Det er ikke noe dårlig det, men da er det viktig at det tar lengre tid og at man avslutter året som topp 50, fortsetter 21-åringen.

Norsk tap

Seieren medførte at Norge utlignet til 1-1 i oppgjøret mot Italia. Tidligere måtte Viktor Durasovic se seg slått av Stefano Travaglia med sifrene 1-6, 1-6.

Doublekampen til Ruud og Durasovic mot Fognini og Simone Bolelli endte derimot med tap med sifrene 3-6, 6(3)-7. Dermed vant Italia 2-1 over Norge.

– I dag var det litt stang ut, men vi var nære, så jeg er ikke altfor skuffet selv om det ikke ble seier, sier Ruud.

Russland neste

Norge vant det første gruppespilloppgjøret mot USA 2-1 fredag. Italia tapte 0-3 mot Russland. Tirsdag møter nordmennene det russiske laget. Hver runde består av to singlekamper og én doublekamp.

– Vi var det siste landet med i turneringen på ranking, så vi er litt heldige som i det hele tatt får være med, men vi har tatt vare på sjansen vår veldig godt, synes jeg, uttaler Ruud.

Det er 24 lag med i konkurransen som spilles i Perth, Brisbane og Sydney mellom 3. og 12. januar. De åtte finalekampene starter i Sydney torsdag.