VARMT: Det milde været vil fortsette utover neste uke. Bildet er tatt ved Bogstadvannet i Oslo tidligere.
VARMT: Det milde været vil fortsette utover neste uke. Bildet er tatt ved Bogstadvannet i Oslo tidligere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Mildværet fortsetter: – Kan bli over ti plussgrader

Det varme mildværet vil prege landet kommende uke. Meteorologen spår over ti grader på Nordvestlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Været vil bli det samme som det har vært siden nyttår. Generelt vil det være ganske mildt de kommende dagene. Det kommer et kraftig lavtrykk fra Atlanterhavet som vil gi nedbør og mildvær, sier Isak Slettebø, vakthavende meteorolog ved StormGeo.

Torsdag ble det satt ny norgesrekord for høy temperatur i januar med 19 grader i Sunndalsøra. Mildværet som kommer denne uken vil ikke gi ny rekord, men varmt blir det.

– Vi får ikke ny rekord denne uken, men det er veldig varmt. På Nordvestlandet kan det bli over ti grader i løpet av de første dagene kommende uke, sier meteorologen.

Det kalde vinterværet lar vente på seg.

– Det kan ta flere uker før det blir kaldt igjen. Når man først er kommet inn i den varme syklusen, er det vanskelig å komme seg ut av det. Varslene fremover, som riktignok er litt usikre, viser at det er mildt frem til månedskifte. Det er veldig mildt til å være januar, sier Slettebø.

Sol i hovedstaden

Det vil bli nedbør i stort sett hele landet i starten av uken, bortsett fra Sørlandet og Oslo-området som kan se frem til sol og mildvær.

– Det vil være stort sett oppholdsvær i Oslo, Østlandet og Sørlandet. Det kan bli mye sol spesielt i Oslo de kommende dagene. Mandag, tirsdag og onsdag vil det være mildvær og gradene vil holde seg på pluss-siden, sier Slettebø.

Meteorologen anslår at det kan bli så varmt som rundt fem grader i Oslo.

Nedbør ellers i landet

Resten av landet må belage seg på nedbør første del av kommende uke.

– I Nord-Norge og Vestlandet vil lavtrykket gi regn i lavtliggende strøk. Vil du stå på ski, må du nok opp i høyden, hvor nedbøren vil komme som snø, forklarer Slettebø.

– Mot slutten av kommende uke vil været stabilisere seg, og nedbøren vil avta ifølge prognosene, sier Slettebø.

Uvær i slutten av uken

Etter onsdag vil vinden melde sin ankomst. Vestlandet må belage seg på uvær med fare for torden.

– På onsdag og utover vil det være mulighet for torden på vestkysten. Her kan det også komme mye hagl og kraftig vind, sier Slettebø.

På Østlandet og Sørlandet vil det bli en del mer skyet, men fortsatt mildt.

– I Trøndelag og nordover vil nedbøren fra onsdag av komme i form av snø, sier meteorologen.