DØMT: I Bergen tingrett er en mann i 40-årene dømt for å ha helt syre inn i en kvinnes bil.
DØMT: I Bergen tingrett er en mann i 40-årene dømt for å ha helt syre inn i en kvinnes bil. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Mann siktet for å ha helt syre inn i kvinnes bil

En mann i 40-årene er siktet for å ha helt syre inn i en kvinnes bil. Lørdag ble han varetektsfengslet i fire uker, ifølge en kjennelse fra Bergen tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen ble påført et større etsende sår på låret, skriver Dagbladet.

Ifølge tingrettskjennelsen må kvinnen trolig opereres, og kvinnen vil sannsynligvis få varige men.

Hendelsen fant sted torsdag denne uken. Da kvinnen skulle sette seg inn i bilen merket hun at det var fuktig i bilen og at det begynte å svi på fingrene. Hun ringte da brannvesenet, som bekreftet at det var syre.

Mannens forsvarer sier at hans klient nekter straffskyld.

Saltsyre

Hjemme hos mannen tok politiet beslag av en plastdunk med et påtegnet dødninghode. Mannen har forklart at plastdunken inneholdt saltsyre. Lørdag ble mannen varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud.

I april i fjor ble mannen dømt til fem måneders fengsel for gjentatte skadeverk på bilen til den samme kvinnen. Ifølge dommen var kvinnen en venninne av mannens kone. I dommen fra Bergen tingrett fremgikk det at mannen mente venninnen blandet seg inn i ekteskapet og at hun etter hans oppfatning rådet kona til å forlate ham, skrev Bergens Tidende.

Helte syre i førersetet

Ifølge dommen helte han da syre i førersetet på bilen, bildøren og på soverommet til kvinnen, slik at hun fikk hull på klærne og svie på fingrene.

Mannen ble i tillegg dømt til å betale til sammen 40.000 kroner i skadeerstatning og oppreisning til kvinnen. Han fikk også kontaktforbud med kvinnen i en periode på fem år.