TRUMP: Slik så hjemmesiden til Amerikanske myndigheter ut.
TRUMP: Slik så hjemmesiden til Amerikanske myndigheter ut. Foto: AFP /

Amerikanske myndigheter hacket

Hjemmesiden til amerikanske myndigheter ble natt til søndag, norsk tid, hacket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På hjemmesiden til FDLP, (Federal depository Library Program), ble innholdet slettet fra internett og erstattet med en Iran- støttende tekst, skriver nyhetsbyrået BNO.

– Dette er en melding fra den islamske staten Iran, etterfulgt av bilde av President Trump som blir slått i ansiktet med en knyttneve.

Det ble også skrevet en lengre tekst på hjemmesiden hvor det sto at «Vi vil ikke stoppe å støtte våre venner i regionen»

Amerikanske myndigheter har ifølge BNO bekreftet hackingen. Hjemmesiden ble tatt bort og de har startet en etterforskning av saken.

Varsler hevn

Iran har lovet hevn etter attentatet på general Qasem Soleimani. Fredag morgen varslet Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, kraftig hevn over USA etter angrepet mot den iranske generalen Qassem Soleimani.

– Martyrdøden var belønningen for hans ustanselige innsats i alle disse årene, skriver Khamenei på sin persiskspråklige Twitter-konto.

Sender soldater

USA varslet fredag at de vil sende ytterligere 3000 soldater til Midtøsten. De amerikanske forsterkningene reflekterer bekymring for et mulig iransk gjengjeldelsesangrep.

Natt til søndag advarer Trump mot ytterligere trusler eller angrep fra iransk side.

– Iran har ikke vært noe annet enn et problem i årevis. La dette være en advarsel. Om Iran angriper en amerikaner eller amerikanske ressurser, så har vi 52 iranske mål klare, skriver han.

Ifølge Trump skal målene representere de 52 gislene som holdt fanget i 444 dager av Iran under gisselkrisen som varte fra 1979-1981.

Soleimani var lederen for Revolusjonsgardens elitestyrke. Han beskrives som den nest mektigste mannen i Iran, og har vært sentral i alle Irans militære operasjoner i utlandet - også i kampen mot IS.

President Donald Trump har tidligere lovet at han vil trekke amerikanske soldater ut fra alle konflikter i Midtøsten, men siden mai har Trump-administrasjonen sendt 14.000 ekstra soldater til Midtøsten.