REAGERER PÅ TWITTER:
REAGERER PÅ TWITTER: Foto: Tom Brenner

Trump: – Vi har 52 mål klare

USAs president Donald Trump kommer med en kraftig advarsel til Iran sent lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trump bruker kraftige ordelag da han omtaler Irans lovnad om hevn etter at den iranske militærtoppen Qassem Soleimani ble drept i et amerikansk droneangrep ved flyplassen i Bagdad i Irak fredag.

– Snakker tøft

– Iran snakker tøft om å ta visse amerikanske ressurser som hevn for at vi fjernet en ledende terrorist fra verden, som nettopp hadde drept en amerikaner, og skadet mange andre hardt. I tillegg hadde han drept mange andre nylig, inkludert hundrevis av iranske demonstranter, skriver Trump på Twitter sent lørdag kveld.

Presidenten anklager Soleimani for å ha hatt klar flere planer om å angripe flere steder i nær fremtid, og for å ha ansvaret for den nylige stormingen på den amerikanske ambassaden i Bagdad.

– Vil ikke ha flere trusler

– Iran har ikke vært noe annet enn et problem i årevis. La dette være en advarsel. Om Iran angriper en amerikaner eller amerikanske ressurser, så har vi 52 iranske mål klare.

Ifølge Trump skal målene representere de 52 gislene som holdt fanget i 444 dager av Iran under gisselkrisen som varte fra 1979-1891.

Presidenten sier han ikke vil høre flere trusler fra Iran, og at målene er nøye utvalgt.

– Noen av dem er veldig viktige for Iran og iransk kultur, og de målene vil bli angrepet veldig raskt og veldig hard. USA vil ikke ha flere trusler, skriver Trump videre.

Militsgruppe med advarsel

Situasjonen i regionen er svært spent etter at USA natt til fredag likviderte Soleimani i et droneangrep ved den internasjonale flyplassen i Bagdad.

Levningene av Soleimani ankom søndag morgen Iran, der det både søndag og mandag vil være begravelsesseremonier. Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, har varslet en «rå gjengjeldelse» for drapet.

Den iranskstøttede militsgruppa Kataib Hizbollah i Irak advarte lørdag kveld irakiske sikkerhetsstyrker om at de bør holde seg unna amerikanske baser i Irak søndag.

To rakettangrep

Tidligere på kvelden slo raketter ned i den strengt bevoktede grønne sonen i Bagdad, der blant annet USAs ambassade ligger.

To raketter av slo samtidig ned i den irakiske militærbasen al-Balad, der amerikanske soldater er utstasjonert. Basen ligger rundt 60 kilometer nord for Bagdad.

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepene.

En amerikansk militærtalsmann bekrefter de to rakettangrepene, men opplyser at ingen personer ble drept eller såret.