Håpet om avansement lever for Ole Gunnar Solskjær og co.
Håpet om avansement lever for Ole Gunnar Solskjær og co. Foto: Carl Recine
Premier League

Manchester United må ut i omkamp – får knalltøft program

Manchester United spilte uavgjort mot Wolverhampton i FA-cupens tredje runde. Dermed spisser det seg til i et allerede travelt kampprogram.

Wolves-Manchester United 0-0

De røde djevlene skal spille to semifinaler i ligacupen, tre ligakamper, pluss omkampen i FA-cupen. Den spilles trolig 14.- eller 15. januar.

– Vi vil spille

Slår de Wolverhampton på Old Trafford, skal de i tillegg spille fjerde runde i FA-cupen 25. januar.

Solskjær konstaterer at det blir mindre tid til å terpe på treningsfeltet de kommende ukene.

– Vi får jobbet mindre på feltet enn det vi kan. Det er midtukekamper hele tiden, så det blir bare restitusjon, forklarer kristiansunderen til Viasat.

Wolves-manager Nuno Espírito Santo legger ikke skjul på at det ikke er ideelt for dem heller, men hevder hardnakket at de er glade for å få en ny mulighet til avansement.

– Selvfølgelig vil vi det. Vi vil spille. Nå har vi en god uke på oss, så skal vi gå for det, sier portugiseren til BT Sport.

– Trenger ikke å se drita sur ut

Fredag svarte en irritert Solskjær på spørsmål om den nylige kritikken fra Robin van Persie, som var rettet mot 46-åringens managerstil. Kristiansunderen utdyper overfor Viasat.

Han påpeker at det finnes forskjellige måter å motivere og inspirere spillere på.

– Jeg tror ikke at alltid å skremme spillerne gjør dem bedre. Vi er kommet til 2020 nå, og jeg har min væremåte og personlighet. Den står jeg ved, og jeg har også mine verdier jeg står på, sier Solskjær.

Han understreker at det som skjer i garderoben ikke nødvendigvis gjenspeiles i TV-intervjuene.

– Dem jeg jobber med vet hvordan jeg er. Jeg trenger ikke å se drita sur ut, selv om jeg er det innvendig, poengterer han.

Verste statistikk på fire år

Han sendte et b-preget mannskap ut på Molinuex, noe påtvunget på grunn av skader og sykdom.

Manchester United slet med å skape sjanser mot Wolverhampton, og endte opp med null skudd på mål. Det har ikke skjedd i en kamp i hjemlig serie eller cup siden januar 2015, ifølge Opta.

I første omgang gikk den unge venstrebacken Brandon Williams i bakken etter et sammenstøt med Leander Dendoncker.

De røde djevlene ropte på straffe, men dommer Paul Tierney vinket spillet videre – og avgjørelsen ble stående etter en VAR-sjekk.

Med 20 minutter igjen av kampen byttet Solskjær inn Marcus Rashford. Stjerneangriperen brukte kort tid på å markere seg. Drøyt ett minutt senere hadde 22-åringen en avslutning som gikk via en motspiller og i tverrliggeren.

Nærmere seieren kom aldri Solskjærs utvalgte. Matt Doherty headet ballen i mål like etterpå for Wolverhampton, men scoringen ble korrekt annullert på grunn av hands.