australia-brannene:

– Jeg ante ikke om vi red rett inn i flammene, men måtte stole på at hesten reddet oss

Da flammene nærmet seg huset til Bec Winter, var det ingen tid å miste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De voldsomme skogbrannene som herjer i Australia har slukt over 1400 boliger så langt. Nyttårsaften var det Bec Winters hus i Moruya, som var truet.

Flammene kom raskt mot huset, og det var ingen tid å miste. Hun sendte sønnen Riley (11) med bilen til kusinen og avtalte å møte dem igjen på en strand i området.

Selv satte hun seg på ryggen til hesten Charmer, og galopperte avgårde.

I tett røyk var det vanskelig å stake ut retningen. Hun var nødt til å stole på at hesten tok dem rett vei.

– Jeg visste ikke om vi red rett inn i flammene. Det var mye røyk og jeg kjente heten. Jeg visste ikke om det var fra flammene, eller solen. Men det var skremmende. Jeg måtte stole på Charmer for å få meg ut i trygghet, og det gjorde hun. Hun er min helt, sier Bec til Reuters.

Tre dager etter møter hun journalisten fra Reuters på et lite hotell. Der bor både Bec, Riley og Charmer nå. Hotelleierne har tatt imot hesten med åpne armer.

– Vi hjelper de vi kan. Det handler ikke om oss nå. Mange har mistet husene sine, så det er vanskelig for alle, sier hotelleier Mark Ethell.

Bec Winter har vært tilbake og sjekket huset sitt, og det står mirakuløst enda. Men noen har vært og plyndret alt av verdi. Huset er per nå ubeboelig.

Det brenner omlag 200 skogbranner i Australia nå. 20 personer har omkommet som følge av brannene siden november.