DRAMATISK: I alt 18 brannmenn med flere brannbiler rykket ut til brannen i Ytrebygda natt til lørdag. Fire personer er livstruende skadd.
DRAMATISK: I alt 18 brannmenn med flere brannbiler rykket ut til brannen i Ytrebygda natt til lørdag. Fire personer er livstruende skadd. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

FAmilie i ALVORLIG brann:

– Vi bar ut fire livløse personer

Tre barn og én voksen er livstruende skadd: – Vi hentet ut fire livløse personer fra tredje etasje, sier brannvesenet. Kripos er koblet inn i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seks personer ble hentet ut av røykdykkere etter brann i tomannsbolig i bydelen Ytrebygda i Bergen natt til lørdag. Fire av de seks var bevisstløse, og det ble gitt førstehjelp på stedet.

– Det er tre barn og én voksen som er livstruende skadd, sier Torgils Lutro, tjenesteenhetsleder ved Bergen Sør politistasjon, til TV 2.

De som kom seg ut på egen hånd, er én voksen og ett barn.

– Vi har enda ikke avhørt de to som kom seg ut, men vil gjøre det så snart det er forsvarlig, sier Lutro fredag kveld.

Kripos er koblet inn i saken.

Mandag vil politiet gjennomføre en åstedsundersøkelse med bistand fra Kripos. Vanligvis blir Kripos koblet inn hvor det er mistanke om noe kriminelt, det er ikke i imidlertid tilfelle i denne saken.

– Vi ber Kripos om bistand fordi saken er alvorlig, sier Lutro.

Familie på syv

Det er en familie på syv som bor i boligen, seks av de var i boligen da det brøt ut brann. Det er kun den ene enheten av tomannsboligen som er skadet.

– Det var seks personer i eneboligen. Vi har gjort rede for alle seks, men fire av de er livstruende skadd, og får livreddende tiltak, sa Tatjana Knappen, operasjonsleder i Vest politidistrikt, til TV 2 kort tid etter ulykken.

Ifølge politiet er det en utenlandsk familie med barn. De pårørende er varslet.

De skadde var ikke ved bevissthet da de ble tatt hånd om av helse. De to andre personene er også sendt til Haukeland sykehus, men var bevisste og kom seg ut av boligen selv.

Tjenesteenhetsleder ved Bergen Sør Politistasjon, Torgils Lutro, opplyser lørdag ettermiddag at politiet ikke har avhørt de to personene som kom seg ut av boligen på egenhånd.

– Vi hentet ut livløse personer

Frode Lie, brigadeleder på stedet, snakker om en en dramatisk aksjon.

BISTO: Et helikopter landet i nærheten for å bistå helse. Foto: Tipser
BISTO: Et helikopter landet i nærheten for å bistå helse. Foto: Tipser

– Vi fikk melding om røykutvikling. Det var mye røyk, men brannen var begrenset til andre etasje, forklarer Lie.

– De første beskjedene vi får er at det er bekreftet at det er personer i tredje etasje. Vi iverksetter røykdykkerinnsats på direkten, de går forbi flammene og henter ut fire livløse personer med en gang, sier Lie til TV 2.

Brannmannskapene og helse ga så førstehjelp til personene utenfor huset.

Nabo: – Tragisk

Rune Hovlandsdal, nabo og tidligere brannmann, våknet opp til brannbiler og helikopter.

– Vi hørte brannbiler og helikopter, da skjønte vi med en gang at det var noe alvorlig. At det skulle bli så tragisk som det her, er det få som hadde forestilt seg. Det er urovekkende, sier Hovland.

Jarle Gulbrandsen er nærmeste nabo til familien. Han forteller at den tragiske brannen går innpå dem.

– Vi tenker først og fremst på naboene våre som er på sykehuset. De er veldig kjekke mennesker, og det går innpå oss. Huset og alt annet er mindre viktig i denne sammenhengen når folk er alvorlig skadet. Det er trist, sier Gullbrandsen.

NÆRMESTE NABO: Jarle Gulbrandsen.
NÆRMESTE NABO: Jarle Gulbrandsen. Foto: Elias Engevik / TV 2

Politiet opplyser til TV 2 at familiemedlemmene ble sendt til Haukeland sykehus.

Hovedredningssentralen sendte redningshelikopter for å bistå med transport av pasienter.

Brannvesenet fikk meldingen om brannen rundt 06.30. Like etter klokken 07.00 var brannen slukket. Årsaken er fortsatt ukjent, men politiet vet at brannen startet innvendig.