Norsk landslagskeeper bekreftet klar for Brighton

Cecilie Fiskerstrand (23) har funnet seg en ny klubb.

LANDSLAGSKEEPER: Norges Cecilie Hauståker Fiskerstrand etter kampen mellom Norge og Nord-Irland på SR-Bank Arena i november. Nå venter spill i England. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
LANDSLAGSKEEPER: Norges Cecilie Hauståker Fiskerstrand etter kampen mellom Norge og Nord-Irland på SR-Bank Arena i november. Nå venter spill i England. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Nå er det offisielt bekreftet: Som TV 2 meldte tidligere denne uken fortsetter Cecilie Fiskerstrand (23) karrièren i den engelske superligaklubben Brighton. Norges landslagskeeper forlot LSK Kvinner før jul.

Sunnmøringen er med klar for sitt første klubb i utlandet. Hun har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til 30.juni 2021. Det ble offentliggjort fredag kveld av Brighton.

– Det er mange grunner til at jeg signerte her. Jeg har hørt så mange fine ting om klubben, byen og kvinnefotballens utvikling i England. Jeg ønsket virkelig å ta del i det, sier 23-åringen til klubbens nettsider.

– Det er en klubb med en flott struktur, glimrende fasiliteter og jentene er en god gjeng. Hope (Powell, manager) var en annen stor grunn til at jeg signerte her, hun gjorde stort inntrykk på meg både som trener og person, fortsetter hun.

Fiskerstrand overtok som Norges førstekeeper etter at legenden Ingrid Hjelmseth la opp etter årets sesong. Hun har 26 landskamper etter debuten i januar 2014.

23-åringen har tidligere spilt for Fortuna Ålesund, Stabæk og LSK Kvinner. Hun vant fire seriemesterskap og to cuptitler på fire sesonger hos gultrøyene fra Lillestrøm.

I den engelsk superligaen gjenforenes Fiskerstrand med en rekke norske spillere. Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Guro Reiten spiller for Chelsea, mens Cecilie Kvamme er i West Ham. Reading har duoen Kristine Leine og Amalie Eikeland i troppen, mens Aurora Mikalsen spiller for Manchester United.

– Så mange fra landslaget kommer til England, og det er spennende å se at arenaene fylles opp og at alle de store herrelagene støtter sine kvinnelag. Det er flott å være en del av det som skjer her i landet akkurat nå, sier Fiskerstrand.

Moe Wold klar for spanske Madrid CFF

Ingrid Moe Wold har også funnet seg en ny klubb. Hun er klar for spanske Madrid CFF, som spiller i toppdivisjonen i Spania.

Den tidligere LSK Kvinner-kapteinen er klar for klubben som ligger på 13. plass i den spanske toppdivisjonen. Det bekreftes på Fotball.no , der det står at overgangen til den spanske hovedstadsklubben gikk i boks 2. januar.

Moe Wold har vært fast i forsvarsrekka til LSK Kvinner i en årrekke. I 2019-sesongen var hun kaptein på et lag som både vant cupfinale og seriegull.

29-åringen har også spilt 70 kamper for det norske A-landslaget og står bokført med tre mål. Hun debuterte i 2012.

Det er første gang Moe Wold prøver seg i utlandet, etter ti år i LSK Kvinner, som het Team Strømmen i 2009.

I Spania spiller også Caroline Graham Hansen (Barcelona).

(©NTB/TV 2)