Foreldrene til Marius Lindvik, Trond og Torill Lindvik reiste ned til Innsbruck fredag for å følge sønnen resten av hoppuketurneringen. Fredag ettermiddag fikk de endelig møte sønnen for første gang siden seieren i Nyttråshopprennet. Da hadde han allerede vunnet kvalifiseringen til det tredje rennet i hoppuka.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Foreldrene til Marius Lindvik, Trond og Torill Lindvik reiste ned til Innsbruck fredag for å følge sønnen resten av hoppuketurneringen. Fredag ettermiddag fikk de endelig møte sønnen for første gang siden seieren i Nyttråshopprennet. Da hadde han allerede vunnet kvalifiseringen til det tredje rennet i hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Jeg har aldri sett dem så stolte før

Marius Lindviks prakthopping fikk foreldrene til kaste seg på flyet.

Se Hoppuke-rennet i Innsbruck på TV 2 og Sumo lørdag fra kl. 13.55.

Pappa Trond og mamma Torill kastet seg på første morgenfly for å se Marius Lindvik i hoppukekvalifiseringen i Innsbruck fredag. Belønningen ble seier.

Med foreldrene på tribunen leverte den norske hoppkometen varene så det suste i Bergiselbakken. Lindvik landet på 131,5 meter og satte med det samtlige konkurrenter på plass.

I forkant av kvalifiseringen hadde han ikke rukket å hilse på de stolte foreldrene som sto på sidelinjen og heiet han fram.

– Det er veldig kult at de tok turen. Jeg tror ikke de angrer på det etter i dag, sa en smørblid Lindvik til NTB i pressesonen.

I kjølvannet av den overraskende seieren i nyttårshopprennet har han naturligvis fått mye skryt av pappa Trond og mamma Toril på telefon.

– De er kjempestolte. Jeg har aldri sett dem så stolte før, smilte 21-åringen.

Skal angripe

Vel tilbake på hotellet i Innsbruck fredag ettermiddag ventet det omsider klemmer fra foreldrene for en sliten Lindvik. Pappa Trond la ikke skjul på at opplevelsen i Bergiselbakken noen timer tidligere var mektig.

– Vi bestemte oss brått og brutalt for å reise ned, og det har vært verdt det allerede, smilte han til NTB.

Sammen med kona hadde han bestemt seg for å kjøpe flybilletter til Østerrike dersom sønnen kjempet i toppen halvveis i hoppuka. Etter to renn er Lindvik nummer fire.

– Skulle han ende på pallen sammenlagt i hoppuka, og det kanskje vil være den eneste muligheten til å oppleve det, ville jeg aldri tilgitt meg selv om vi ikke var på plass, sa pappa Lindvik.

Han understreket samtidig at marginene er små og advarer mot å legge lista for høyt på sønnens vegne.

– Er han blant de ti beste skal både han og vi være kjempefornøyde, men alt er mulig.

Hovedpersonen, som er full av selvtillit, ga etter fredagens kvalifisering uttrykk for at han tror opphavet «kommer til å kose seg» i Østerrike i dagens om kommer.

Kjempeform

Det kan han fort få rett i. Lindvik har så definitivt funnet formen til rett tid og flyter på medgangsbølgen alle skihoppere drømmer om å treffe. Fredag trengte han ett treningshopp for å tilpasse seg Bergiselbakken.

I siste treningsomgang og kvalifiseringen var han best av samtlige.

– Jeg føler jeg har funnet formen ordentlig. Det er bare småjusteringer som må gjøres hele veien, så går det, konstaterte 21-åringen.

Til tross for seieren i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen føler han seg i angrepsposisjon foran lørdagens renn. Målet er å legge press på trioen som topper hoppuka sammenlagt etter to renn.

– Ja, absolutt. Jeg har lyst til å ta igjen de foran meg, men jeg skal ikke ta noe på forskudd, sa Lindvik.

Han tror japanske Ryoyu Kobayashi, tyskeren Karl Geiger og polske Dawid Kubacki skjelver litt i buksene etter å ha sett formen han selv har funnet.

– Det kan nok hende. Jeg skal gi dem en solid fight, varslet den norske overraskelsesmannen.

Bor hjemme

Til pressesonen etter fredagens kvalifisering kom han med en stor sjekk på 5.000 euro, tilsvarende i underkant av 50.000 norske kroner. Det var den økonomiske belønningen for kvalifiseringsseieren i Bergiselbakken.

De pengene har ikke Lindvik noen umiddelbare planer om at skal få bein å gå på. Neste stopp blir i stedet sparekontoen. Kanskje blir de på sikt et bidrag til kjøp av livets første egne bolig.

I øyeblikket bor nemlig 21-åringen hjemme hos pappa Trond og mamma Torill, riktignok i egen kjellerleilighet. Bosituasjonen ser han ingen grunn til på endre på.

– Det blir nok sparing først, så får vi se etter hvert. Jeg har ikke dårlig tid. Jeg har for så vidt mitt eget sted og egen leilighet, men det blir nok å kjøpe seg noe om et par år, smilte Lindvik.

– Mamma og pappa har det ikke travelt med å få deg ut av huset?

– Det virker ikke sånn, lo hoppuke-sensasjonen.

Håre røk

Østerrikeren Stefan Kraft var nest best i fredagens kvalifisering med 132,5 meter. Han var 2,1 poeng bak Lindvik.

Robert Johansson brukte på sin side et par hopp på å finne seg til rette i bakken. I kvalifiseringen fikk han dårlige forhold, men kvalifiserte seg greit med 121 meter. Det holdt til 17.-plass.

Johann André Forfang hadde enda dårligere forhold enn Johansson og med 115,5 meter ble det 27.-plass. Daniel-André Tande kvalifiserte seg med 116,5 meter, mens Robin Pedersen landet en halvmeter lenge oppe i bakken.

Sondre Ringen hoppet 115 meter og er også klar for rennet. Det er ikke Anders Håre, som bare fikk opp bare 110,5 meter og ble nummer 52.

(©NTB)