Kjetil B. Alstadheim slutter etter 23 år i Dagens Næringsliv. Her avbildet da han ble kåret til Årets redaktør under Oslo Redaktørforenings årsmøte i 2018.
Kjetil B. Alstadheim slutter etter 23 år i Dagens Næringsliv. Her avbildet da han ble kåret til Årets redaktør under Oslo Redaktørforenings årsmøte i 2018. Foto: NTB scanpix

DNs politiske redaktør går til Aftenposten

Kjetil Bragli Alstadheim (51) blir ny politisk redaktør i Aftenposten. Han går fra tilsvarende stilling i Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den profilerte DN-kommentatoren slutter dermed etter 23 år i den rosa næringslivsavisen.

Han har bakgrunn som politisk journalist i DN, Aftenposten og Klassekampen.

– Med Alstadheim får vi en fenomenal forsterkning av kommentaravdelingen vår. Han er ikke bare usedvanlig godt orientert. Alstadheim er også en av landets skarpeste og beste skribenter, sier sjefredaktør Trine Eilertsen.

Alstadheim begynner «etter nærmere avtale». Han har vært kommentator i DN siden 2005 og politisk redaktør siden 2014. Etter 23 år i DN ser han fram til å jobbe i «en bredere avis med et større publikum».

– Nyheter er pulsen i en avisredaksjon. Kommentarjournalistikken er en del av det og har en viktig rolle for å sette nyhetene i sammenheng og gi godt begrunnede og skarpe analyser og meninger, sier Alstadheim.

(©NTB)