Brannmannskapene jobbet intenst for å redde livet til gutten i tenårene, som hang etter bare anklene over et stup på 60-70 meter.
Brannmannskapene jobbet intenst for å redde livet til gutten i tenårene, som hang etter bare anklene over et stup på 60-70 meter. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen

Dramatisk redningsaksjon: Tenåring hang etter anklene over høyt stup

Det ble satt i gang en stor redningsaksjon natt til fredag, da en tenåring skled på fjellet i Holmestrand og ble hengende etter bare anklene over et stup på 60-70 meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 01.53 natt til fredag rykket brannmannskapene ved stasjon Kopstad ut etter melding om at en gutt i tenårene hadde falt 6–7 meter ned og lå i fjellveggen i Holmestrand i Vestfold.

Vestfold interkommunale brannvesen opplyser at gutten skled og falt ned, da han og noen andre gutter beveget seg på utsiden av gjerdet mellom Roveheisen og Utsikten i Holmestrand.

– Da vi kom fram hang gutten etter begge anklene i en rot, og rumpa hans hang ut i friluft der det var 60-70 rett ned. Før vi kom fram hadde noen fått kastet ned et tau til gutten, som han holdt i med en hånd. Gutten var da i noen grad sikret, men i aller høyeste grad var det fare for at han skulle falle rett ned, sier brannmester Henrik Oseberg.

Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
Foto: Vestfold interkommunale brannvesen

Brannmannskapene brukte vårt tauredningsutstyr og etter noe tid klarte de å få festet en slynge rundt gutten.

– Først da var han ute av livsfare. Han ble da brakt opp, gikk selv og fremsto som uskadd rett før klokken 03 i natt, sier Oseberg.