Tidligere stortingsrepresentant melder seg ut av Høyre

Steinar Eriksen, som satt på Stortinget på 80-tallet, melder seg ut av Høyre blant annet fordi det ikke blir ilandføring av olje til Nordkapp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 80 år gamle partiveteranen representerte Finnmark Høyre på Stortinget i to perioder på 80-tallet. Det er Aftenposten som skriver at Eriksen nå melder seg ut av partiet.

– Min generelle begrunnelse for å avslutte medlemskapet, er at avstanden er blitt for stor mellom mitt verdisyn og den politikken en Høyre-dominert regjering fører, men enkeltsaker er begrunnelsen for at jeg tar denne beslutningen, skriver Steinar Eriksen i et åpent brev til Høyres Hovedorganisasjon.

Følte seg lurt

Eriksen satt på Stortinget fra 1981 til 1989. Han var medlem av sjøfarts- og fiskerikomiteen og samferdselskomiteen. En av de sakene han nevner, er at det ikke blir ilandføring av olje i Finnmark.

Equinor kunngjorde 13. desember at de droppet planene om en oljeterminal i Veidnes i Finnmark fordi det blir for dyrt. Ordføreren i nabokommunen Nordkapp mente de er blitt lurt og vil ha kompensasjon.

– Dette føles langt på vei som bedrageri. Vi har blitt lurt. Absolutt alle i Finnmark, politikere, næringsliv, alle deler av samfunnet, hadde forventninger til fysiske investeringer, sa SV-ordfører Jan Olsen i Nordkapp til NRK for tre uker siden.

Gikk glipp av århundrets julegave

– 50 nye arbeidsplasser ved Veidnesterminalen ville vært århundrets julegave til innbyggerne i Nordkapp, men like viktig; en byggebeslutning ville gitt et sterkt signal til næringslivet om at verdiskaping basert på lokale ressurser skal gi lokale ringvirkninger, skriver Høyre-veteranen.

– Det er ikke et tvilsomt samfunnsøkonomisk regnestykke, men fravær av politisk vilje som stopper denne i Equinor-sammenheng lille investeringen i Nordkapp, skriver Eriksen videre i brevet.

Steinar Eriksen bor i dag i Hundvåg i Rogaland.

(©NTB)