Rooney debuterte med seier tross lønnsbråk

Wayne Rooney (34) debuterte for Derby torsdag. Samtidig stormer det rundt klubben etter at spillerne ikke fikk utbetalt seneste lønning.

Derby-Barnsley 2-1

Se høydepunktene i Sportsnyhetene over!

Wayne Rooney er tilbake i engelsk fotball etter halvannet år i amerikanske DC United. Torsdag debuterte han med seier for Derby i Championship mot Barnsley.

Den tidligere England-kapteinen startet kampen og bar kapteinsbindet for værene.

På overtid av første omgang viste veteranen at han ikke har glemt gamle kunster: 34-åringen pisket inn et frispark som Jack Marriott styrte i mål.

Rooney spilte hele kampen for Derby som vant 2-1 og tok dermed sin andre strake seier i ligaen.

Men alt er langt ifra rosenrødt i den tidligere engelske storklubben. Derby var kun en tapt playoff-finale unna å rykke opp til Premier League forrige sesong, men har underprestert stort denne sesongen og ligger på en skuffende 17. plass.

Fikk lønn for sent

Og Rooneys debut kom samme dag som nyheten om at Derbys spillere og støtteapparat ikke fikk utbetalt lønn som avtalt nyttårsaften.

Ifølge Daily Mail måtte klubben utsette lønnsutbetalingen på grunn av at en avtale med en ny investor har trukket i langdrag.

Klubben forsikret avisen at spillere og støtteapparat fikk utbetalt lønn torsdag.

Rooney har en rolle som spillende trener i Derby, og skal være en del av støtteapparatet til manager Philip Cocu.

Den tidligere Manchester United-stjernen trenger imidlertid trolig ikke være redd for at han ikke skal få utbetalt egen lønn.

Etter rapportene betaler spillselskapet 32Red deler av de 900 000 kronene 34-åringen får i ukentlig lønn. Til gjengjeld spilte Rooney med nummer 32 på drakten i kampen mot Barnsley.