NASAs satellitt OLI tok dette bilde 22. juni 2019 - det ble publisert som dagens bilde 27. desember. Foto: NASA
NASAs satellitt OLI tok dette bilde 22. juni 2019 - det ble publisert som dagens bilde 27. desember. Foto: NASA

NASA-bilder offentliggjort:

Satellittbilde viser bilde av mystisk «urmann» i ørkenen

Ingen vet hvem som har tegnet skissen i det australske landskapet. Nå har Nasa publisert et satellittbilde av mysteriet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En pilot oppdaget landskapsbildet for første gang i 1998. Det er en moderne geoglyph, men ingen vet hvem som står bak kunstverket, eller når det ble laget.

Forskere og kunstinteresserte har forsøkt å finne ut hvem som står bak figuren i flere tiår, uten å lykkes.

I 2018 ble det utlovet en belønning på 5000 australske dollar for den som kunne opplyse hvem som sto bak skikkelsen i terrenget, men ingen har meldt seg, ifølge CNN.

Skikkelsen kalles Marree-man, oppkalt etter den nærmeste byen, og forestiller en aborginer med en stokk eller bomerang i hånden.

På Google maps kan man zoome inn og se hvordan figuren er laget med opp til sju parallelle inngraveringer i landskapet

Figuren strekker seg over 3,5 kilometer fra topp til tå, og er avbildet av en Nasa-satellitt. Romfartsorganisasjonen kåret bildet til «dagens bilde» 27. desember 2019.

Geoflyphen fikk mye internasjonal oppmerksomhet de første årene etter oppdagelsen, men ble senere glemt. I 2016 gikk lokale butikkforhandlere sammen for å restaurere kunstverket som begynte å gro igjen, for å fortsatt tiltrekke seg turister til området.

De har brukt fem år på å «tegne» opp igjen figuren. De har i tillegg lagt inn vannveier og håper linjene etter hvert skal bli grønne med vegitasjon.