Endrer status på siktet mann etter knivstikking

To personer ble siktet etter en knivstikking i Alta på nyttårsaften, nå har politiet endret status for den ene fra siktet til fornærmet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På nyttårsaften rykket politiet i Alta ut til en knivstikking på en privatadresse. To personer ble sendt til sykehus.

Kort tid etter opplyste politiet at begge de to var siktet i forbindelse med knivstikkingen.

Etter å ha avhørt alle de involverte i saken har politiet snudd, og den ene mannen har fått status som fornærmet.

– Med bakgrunn i dette er status endret fra siktet til fornærmet på den ene av de to mennene som var involvert. Fornærmede er fortsatt på UNN i Tromsø og har blitt operert for de skadene han fikk som følge av hendelsen. Fornærmede ble påført flere knivstikk på ulike deler av kroppen, opplyser etterforskningsleder Steffen Andreassen i en pressemelding.

Den siktede ble pågrepet av politiet i går etter at han ble utskrevet fra UNN Tromsø for behandling for ett knivstikk.

– Han er avhørt av politiet og erkjenner ikke straffeskyld for å ha knivstukket fornærmede. Fornærmede er avhørt på UNN Tromsø i dag og har der pekt ut siktede som gjerningsmannen som påførte han knivstikkene. Av hensyn til den videre etterforskningen går ikke politiet ut med detaljer om hva som har fremkommet i avhørene av de involverte, sier Andreassen videre.

Siktede vil bli løslatt i løpet av dagen da det etter politiets syn ikke foreligger bevisforspillelsesfare eller gjentakelsesfare. Han er ilagt besøksforbud ovenfor fornærmede.