I en ny undersøkelse svarer 50 prosent av de spurte i Oslo at de ønsker å kutte i forbruket av rødt kjøtt.
I en ny undersøkelse svarer 50 prosent av de spurte i Oslo at de ønsker å kutte i forbruket av rødt kjøtt. Foto: NTB scanpix

Halvparten vil kutte forbruket av rødt kjøtt

Halvparten av hovedstadens innbyggere vil spise mindre rødt kjøtt i 2020, viser en undersøkelse fra Nationen. Det er tre ganger så mange som på landsbygda.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spørsmålet som ble stilt av Sentio på vegne av avisen var: «Verdens helseorganisasjon advarer mot å spise for mye rødt kjøtt. Planlegger du å redusere inntaket av rødt kjøtt i 2020?».

I Oslo svarte 50 prosent av de spurte at de ønsket å kutte inntaket. På landsbygda var det 16 prosent som svarte det samme.

Da avisen stilte samme spørsmål i 2018 svarte 41 prosent av Oslo-folk at de ville kutte rødt kjøtt, mens resultatet var 21 prosent på landsbygda.

Det har dermed vært en økning i antall personer i Oslo som ønsker å kutte i forbruket av rødt kjøtt, skriver Nationen.

Undersøkelsen ble gjennomført blant et representativt utvalg på 1.000 personer over 18 år i perioden 3.–7. desember.