Ny nedtur for Solskjærs prosjekt: – To skritt frem og ett tilbake

Manchester United tapte sin første kamp mot ett av de tradisjonelle topp seks-lagene denne sesongen.

Arsenal-Manchester United 2-0

Se sammendrag av kampen øverst!

Det nye årets første storkamp endte med nedtur for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United med 0-2 på Emirates i det som var Mikel Artetas første seier som sjef for Nord-Londonerne.

Dermed misbrukte de røde djevlene muligheten til å kappe innpå Chelsea som innehar den forjettede 4. plassen som gir plass i Champions League neste sesong.

– For Ole Gunnar Solskjær er det litt som det har vært siden sesongen startet i august. Det er to skritt fram og ett tilbake, uttalte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker i det storoppgjøret på Emirates var slutt.

Solskjærs Manchester United-lag kom fra to strake triumfer mot Newcastle og Burnley, men klarte ikke å forlenge den gode perioden. Sist de vant tre strake ligakamper var i januar i fjor, og Alsakers analogi om to skritt frem og ett tilbake ble også repetert av engelsk presse da Manchester United-manageren måtte svare for seg etter kampslutt 1. nyttårsdag.

– Du kan si det, for vi har tapt en kamp etter to seire. Men for meg var det en kamp mellom to lag med mye kvalitet. Arsenal viste det mer enn oss i 1. omgang. Vi kom ut OK, hadde to-tre kontringer, men så kom de inn i kampen. Vi brukte for mange touch, de vant ballen tilbake fra oss. Og vi slipper inn to mål, som er skuffende, sa Solskjær, som også nevnte marginene som var imot dem ved begge scoringene der ballen spratt i hans lags disfavør ved begge anledninger.

Solskjær fornøyd med de første ti

Overfor TV 2 påpeker han også den positive starten, men erkjenner at hans lag etter hvert var underlegne i det som ble en helt avgjørende 1. omgang i Nord-London.

– Det var en god start. Første sju-åtte-ti minuttene. Vi vant ballen fint og hadde en del gode overganger, men så er vi ikke flinke nok og presise nok på de overgangene. Etter de scorer, tar de over totalt. De er aggressive, de vinner tilbake ballen hurtig når vi vinner den, vi klarer ikke å sette sammen tre-fire-fem pasninger i riktig retning, så vi er alltid under press. Når de scorer det andre målet rett før pause, blir det vanskelig.

– Hva sier du til guttene i pausen?

– Det viktigste er å tro på at vi kan komme tilbake. Alle snakker om at vi skal ha det neste målet. Og hvis du får det neste målet, om det er ti minutter igjen eller en halvtime igjen, så vet vi at vi kan få poeng. Men vi fikk dessverre ikke det første målet. Vi presset dem bakpå, men vi greide ikke å få sistepasningen, innlegget eller avslutningen god nok, sier Solskjær til TV 2.

Tapet var også første gang Solskjærs lag gikk på et nederlag i møtet med ett av de antatt beste lagene i Premier League denne sesongen. Nettopp suksessen i oppgjør mot Chelsea, Manchester City, Tottenham, Leicester og Liverpool (uavgjort, som det eneste laget i Premier League til nå) har vært med på å gi supportere og andre troen på nordmannens prosjekt i Manchester.

Kampprogrammet en faktor: – Ganske naturlig at spillere går tom

Utover i 2. omgang var det imidlertid et helt annet Manchester United-lag som kom på banen, og et hjemmelag som ble mer og mer slitne utover i kampen.

– Arsenal virket å gå litt tom. Dere overtok. Er du litt skuffet over at dere ikke klarte å utnytte de mulighetene som var der?

– Jada. Vi er nå det, men det er ganske naturlig at spillere går tom. Det er 1. januar, og vi har spilt utrolig mange kamper i desember. Vi hadde ni i desember, og nå er vi på igjen. Fire kamper på elleve dager er tøft for guttene, det. Og Arsenal har fått ny manager. Du ser at det går et hakk fortere for dem og. De gir litt mer, og da ble de tomme, men vi hadde ikke det siste dessverre, oppsummerer Solskjær overfor TV 2.

Etter 21 kamper er de røde djevlene nummer fem på tabellen, fem poeng bak Chelsea. Bak dem følger imidlertid et kobbel av andre klubber, og avstanden ned til Arsenal på 10. plass er etter onsdagens batalje kun på fire poeng.

Manchester Uniteds neste Premier League-kamp er mot Norwich på Old Trafford 11. januar. Før den tid skal de også i aksjon både i FA-cupen mot Wolverhampton borte på lørdag og i ligacupen mot Manchester City i den første av to semifinaler hjemme neste tirsdag.

Se høydepunktene fra onsdagens kamp i videovinduet øverst!

Manchester Uniteds Premier League-resultater mot «topp seks»-lagene denne sesongen:

  • Liverpool 1 p (1-1 h)
  • Man City 3 p (2-1 b)
  • Chelsea 3 p (4-0 h)
  • Tottenham 3 p (2-1 h)
  • Arsenal 1 p (1-1 h), (0-2 b)

I tillegg har de også tatt 3 p mot Leicester, som er nummer to på tabellen pr nå.