Nekter å se sønnen gå skirenn

Ingen er mer stolt over det Alexander Bolsjunov presterer i langrennsløypa enn hans mamma hjemme i Russland. Men mamma Svetlana nekter å se sønnen gå skirenn på tv.

Mamma våger først å se på sønnen i opptak - for da vet hun hvordan det har gått.

Triumfen i Toblach på første nyttårsdag skjedde altså uten mamma foran tv-skjermen.

– Det stemmer nok det, ja. Jeg får ringe henne i kveld. Hun ringte jo meg i går og gratulerte meg med bursdagen, sier sønnen ikledd ledertrøya i Tour de Ski etter etappeseieren.

TV 2 møtte hele familien hjemme i Podyvotje i Russland sist sommer. Stedet ligger cirka fem timers biltur sørover fra Moskva, helt på grensen til Ukraina. Her møtte vi en familie med stor gjestfrihet som blant annet tok med TV 2 på piknik hvor det kun ble servert mat fra gården.

Og vi møtte en stolt mamma som fortalte om sin bekymring for sønnens beste:

– Jeg orker ikke spenningen på tv. Jeg vet hvor mye arbeid Alexander legger ned, og jeg blir bare så lei meg hvis han ikke lykkes. Han fortjener kun det beste. Han er, sammen med sin søster, gullet vår, sier en tydelig rørt mamma, Svetlana Bolsjunova.

– Alexander måtte tidlig lære seg til å ta ansvar og hjelpe til hjemme på gården, og det har han fortsatt med. Når han er hjemme så gjør han alt for å hjelpe til. Alt fra å vaske opp til fysisk hardt arbeid på gården. Og han er også så snill og gir meg noen rubler. Jeg er så stolt, sier mammaen til mannen som for øyeblikket leder Tour de Ski.

– Familien er viktig for meg. Jeg er hjemme så ofte jeg kan, og både mamma og pappa har på sin måte hjulpet meg dit jeg har kommet. Jeg har alt å takke dem for, forklarer sønnen.

Nå har altså den sterke russeren overtatt ledelsen i Tour de Ski.

– Jeg tenker ikke så mye på det. For meg er det kun neste løp som gjelder, sier han til TV 2.

Og neste løp er 15 kilometer klassisk fellesstart på fredag i Val di Fiemme.

Sammenlagtstilling Tour de Ski:
1. Alexander Bolsjunov
2. Sergej Ustjugov +00.16
3. Johannes Høsflot Klæbo +00.26
4. Pål Golberg +01.00
5. Iivo Niskanen +01.10
6. Martin Løwstrøm Nyenget +01.16
7. Hans Christer Holund +01.18
...
9. Sjur Røthe +01.22
...
11. Simen Hegstad Krüger +01.40