Thorstvedt bekymret for Mourinhos Tottenham: – Jeg aner ikke hva som er greien

TV 2s fotballeksperter tok diskusjonen rundt «Prosjekt José Mourinho» etter Tottenhams miserable start på 2020.

Se video sammendrag fra kampen i vinduet øverst.

Southampton-Tottenham 1-0

Etter en lovende start poengmessig under José Mourinho har Tottenham de siste kampene falt tilbake til bunnivået som etter hvert fikk populære Mauricio Pochettino sparket i Nord-London tidligere denne sesongen.

Et juleprogram med 1-1-2 mot i utgangspunktet svakere motstand har gjort at grepet som skulle festes om den fjerde og oppnåelige Champions League-plassen langt ifra har forekommet, og etter 0-1-tapet mot Southampton 1. nyttårsdag var TV 2s fotballeksperter svært kritiske til det Mourinhos lag har levert de siste ukene.

– Det er ingen positiv utvikling. Vi så en reaksjon i den første kampen. Da synes jeg man så et litt annet Tottenham-lag, men det har gått ganske kort tid og så er det tilbake til det samme. Så der har man ikke sett noen klar og tydelig utvikling som følge av det managerbyttet, sier Simen Stamsø-Møller.

– Helt sjanseløst. Jeg aner ikke hva som er greien

Åpningsseieren mot West Ham i november ble fulgt opp med ny seier mot Bournemouth, før det ble stryk mot Ole Gunnar Solskjærs Manchester United i Mourinhos tredje kamp. Brakseier mot Burnley og en sterk 2-1-seier over Wolves fulgte, før de altså har skuffet radikalt gjennom julen. Stamsø-Møllers ekspertkollega Erik Thorstvedt er også bekymret for utviklingen.

NEDTUR: José Mourinhos Tottenham har fått det tøft etter en resultatmessig oppløftende start.
NEDTUR: José Mourinhos Tottenham har fått det tøft etter en resultatmessig oppløftende start. Foto: Ian Walton/Reuters

– De lå mye dårligere an tabellmessig da han tok over, og resultatene tok seg jo litt opp, men de hadde litt tur i noen av kampene. Med tanke på struktur og måten å spille på? Helt sjanseløst. Jeg aner ikke hva som er greien, sier den tidligere Tottenham-keeperen.

Se hele diskusjonen i videovinduet øverst!

Tror mer på Artetas prosjekt i naboklubben

Eks-Spurs-målvakten viser til naboene i Nord-London, som også har skiftet manager denne høsten, og har mer tro på deres prosjekt.

– Jeg må si at Arteta, i løpet av de få dagene han hadde i Arsenal, greide å få et mye tydeligere spillemønster. Det varte jo tross alt bare en knapp omgang før de ble overkjørt av Chelsea, men det tenker jeg at er noe vi kommer til å se i lang tid hos Arsenal. Arteta virker som om han har greie på det han holder på med. Han kommer til å få ting på plass. Mourinho er jeg mer usikker på, sier TV 2s fotballekspert.

PS! Kommentarene falt umiddelbart etter Tottenhams tap mot Southampton 1. nyttårsdag, altså før Artetas Arsenal avsluttet 1. nyttårsdag med storkamp og 2-0-seier mot Manchester United senere på kvelden.

Har fremdeles kort avstand opp: – De er ikke i nærheten

Til tross for at Spurs kun har generert fire av de siste tolv oppnåelige poengene i Premier League, har imidlertid også lag rundt dem underprestert. Dermed er det fremdeles kun seks poeng som skiller opp til Chelsea på 4. plass, en avstand som var dobbelt så stor da Mourinho overtok etter Pochettino i november.

– De var for dårlige i dag. Det var en OK mulighet for dem til å fortsette å legge litt press på topp-fire, men nå ser de ikke ut som noe topp-fire-lag spør du meg, sier Stamsø Møller, før det brer seg en liten diskusjon i studio.

– De er ikke i nærheten, svarer Thorstvedt.

– Jo, de er jo i nærheten i og med at de andre rundt der er som de er. Chelsea ser bedre ut, men Manchester United og Wolverhampton ... prøver Stamsø-Møller seg.

– De greier jo ikke å ta igjen Liverpool, Man City og Leicester. Det er kun ett lag det er snakk om, og det er Chelsea, som også varierer voldsomt, men som ser bedre ut, sier Thorstvedt.

– «Ikke i nærheten» synes jeg er litt strengt, sier Stamsø-Møller, som også mener Tottenhams spillergruppe underpresterer.

– Utifra prestasjoner så tenker jeg at dette ser ut som et helt «midt på treet gjennomsnittlig Premier League-lag». Det ser jo ikke ut som et topplag i Premier League, sier Thorstvedt.

Se hele diskusjonen øverst!

Tottenhams neste Premier League-kamp er hjemme mot den suverene Premier League-lederen Liverpool 11. januar. Frem mot den tid har José Mourinho en FA-cupkamp mot Middlesbrough og ti dager på seg til å motbevise kritkerne.