Tror Liverpool-heltens fortid er forklaringen på suksessen

– Det er en gave, mener TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Se Liverpool mot Sheffield United på TV 2 Sport Premium og Sumo torsdag kl. 20.30.

Trent Alexander-Arnold har vært så god for Liverpool denne sesongen at mange regner han som verdens beste høyreback.

TV 2s fotball Erik Huseklepp er en av dem som mener Trent Alexander-Arnold er best.

– Det mest imponerende er alle de forskjellige måtene han kommer til målpoeng på. Han har et stort register å spille på. Han har en veldig god fot, slår presise innlegg, han har fart og teknikk, er flink til å føre ballen og slipper ballen i perfekt tidspunkt. Han er utrolig vanskelig å ta ut på grunn av den vanvittige høyrefoten, sier Huseklepp i Premier League-studio.

Se ekspertenes analyse av Alexander-Arnold i videovinduet øverst!

Denne sesongen står Alexander-Arnold med to scoringer og ti målgivende fra høyrebacken for laget som leder Premier League suverent.

Alexander-Arnolds fortid på midtbanen

Da Alexander-Arnold var involvert i alle fire målene i seieren over Leicester, ble det brukt store ord. TV 2-kommentator Endre Olav Osnes mente backen spilte på en måte verden ikke har sett før. TV 2s ekspert Erik Thorstvedt mente Alexander-Arnold videreutviklet backrollen med måten han spiller på.

TV 2s fotballekspert Petter Myhre tror Alexander-Arnold har med seg en bagasje som ung fotballspiller som gjør at han spiller på måten han gjør.

– Når du setter opp et lag fra spillene er unge, er det ofte med en keeper som har lyst til å stå i mål og de notoriske målscorerne blir spiller, mens det som regel er de beste spillerne som blir plassert sentralt på midtbanen. Du kan se på Alexander-Arnold at han er vant til å orientere seg 360 grader, han har et repertoar i pasningsfoten og kan slå begge veier. Han har spilt mye sentral midtbane, påpeker han, og fortsetter:

– Han føler ikke at han er i ukjent farvann uansett hvor han er på banen, og det tror jeg er en gave. I tillegg har han den høyrefoten som er praktfull.

Mener kantspillet blir viktigere

Alexander-Arnold spilte lenge sentralt på midtbanen, før det ble tatt et valg på akademiet om å satse på høyrebacken.

Mot slutten av 2017/18-sesongen ble Alexander-Arnold prøvd som indreløper, men Liverpools assistenttrener Pepijn Lijnders ser ingen grunn til å flytte den 21 år gamle høyrebacken opp på midtbanen permanent.

– Han er en playmaker til høyre. Jeg vet ikke hvordan fotball vil utvikle seg, men det eneste jeg vet er at lag blir bedre og bedre til å tette igjen i midten og den defensive stabiliteten blir bedre. Med fem eller fire spillere i forsvar blir midten av banen forsvart mye bedre. Kantspillet blir mer interessant, og det blir viktigere å ha en god offensiv plan der, uttalte Lijnders til klubbens nettsider i november.

– Trent er en som gir oss det fra høyrekanten. Han spiller som en sentral midtbanespiller der med måten han slår pasninger. Sentralt kan du selvsagt nå flere posisjoner. Han har det i seg, og han har gjort det tidligere, fortsetter Klopps assistent.