Boligbrann blusset opp igjen – 104 evakuert

Det brant kraftig under altanen til en tomannsbolig i Førde i Sogn og Fjordane natt til mandag. Mandag formiddag blusset brannen opp igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannvesenet meldte at de hadde kontroll på brannen natt til mandag, men klokken 10.52 meldte Vest politidistrikt at brannen har blusset opp igjen og at det er observert åpne flammer.

Politiet startet evakuering av de nærmeste naboene, og Flatene skole, som ligger like i nærheten, er åpnet for at de evakuerte skal ha tak over hodet.

Overtenning

En halvtime senere melder politiet at det er full overtenning og mye røyk, men at omfanget fremdeles er uklart. Det er ikke meldt om personskader.

Klokken 11.51 hadde brannvesenets mannskaper kontroll på brannen.

– Etterslukking pågår. Opplyst at 104 personer er evakuert fra sine hus rundt brannstedet. Disse blir ivaretatt på skolen, melder Vest politidistrikt klokken 12.33.

Boligen ble totalskadd i brannen.

Brant under altan

Politiet fikk beskjed om brannen på Flatane i Førde klokken 3.46 første gang. Det brant da kraftig under en altan og det var uvisst om brannen kunne spre seg.

Klokken 4.10 meldte politiet at brannmannskapene hadde kontroll over brannen, og klokken 5.27 at brannvesenet drev med etterslukking.

KRAFTIG BRANN: Brannmannskaper jobbet mandag formiddag med å slå ned brannen. Foto: Nils Ole Refvik
KRAFTIG BRANN: Brannmannskaper jobbet mandag formiddag med å slå ned brannen. Foto: Nils Ole Refvik

Ingen personer ble skadd i brannen. Det var beboerne selv som meldte om brannen.

– Fire personer, to hunder og én kanin evakuerte seg selv da det begynte å brenne, forteller operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til NTB i 4.20-tiden.

(©NTB/TV 2)