DRAMATISK: Et stillbilde fra direkteoverføringen viser øyeblikket sikkerhetsvakten (venstre) åpner ild mot gjerningsmannen (høyre). Foto: West Freeway Church of Christ/Politiet via AP)
DRAMATISK: Et stillbilde fra direkteoverføringen viser øyeblikket sikkerhetsvakten (venstre) åpner ild mot gjerningsmannen (høyre). Foto: West Freeway Church of Christ/Politiet via AP)

Tre drept i skyting i kirke i Texas

Tre personer er drept og to skadet i skyting i en fullsatt kirke utenfor Fort Worth i Texas. Den dramatiske gudstjenesten ble direktesendt på YouTube.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre personer ble drept og ytterligere tre skadet under en gudstjeneste i West Freeway Church i Forth Worth, Texas fredag. Gjerningspersonen er blant de omkomne.

Over på seks sekunder

Politiet bekrefter skadeomfanget på en pressekonferanse natt til mandag norsk tid.

Ifølge politiet var skytingen over på seks sekunder. To bevæpnede kirkedeltakere, en av dem en sikkerhetsvakt, åpnet ild mot gjerningspersonen.

– To medlemmer av menighetens frivillige sikkerhetsstyrke grep til våpen og drepte skytteren umiddelbart, og reddet et ukjent antall liv, sa viseguvernør Dan Patrick i Texas etter hendelsen.

Nærmere 250 mennesker deltok i gudstjenesten.

SJOKKERT: Pastor Britt Farmer møtte pressen etter skytingen.
SJOKKERT: Pastor Britt Farmer møtte pressen etter skytingen. Foto: Yffy Yossifor

– Vi mistet to fantastiske personer i dag, men det kunne vært mye verre. Jeg er takknemlig for at myndighetene lar oss beskytte oss selv, sier pastor Britt Farmer under fredagens pressekonfereanse.

Texas-guvernør Greg Abbot kaller skytingen for en «ondskapsfull handling».

– Religiøse bygninger er ment å være hellig, og jeg er takknemlig for at kirkemedlemmene handlet raskt og forhindret at flere liv gikk tapt, skriver guvernøren.

Ble overført på YouTube

Skytingen skjedde i West Freeway Church of Christ i byen White Settlement. Søndagens gudstjeneste ble overført direkte på YouTube.

Videoen viser at gjerningspersonen, som ifølge øyenvitner var iført et falskt skjegg og mørke klær, reiser seg fra kirkebenkene og går mot en kirkeansatt på bakerste rad. Deretter avfyrer han to skudd med kort tids mellomrom, som utløser panikk blant de drøyt 250 kirkegjengerne.

Nesten umiddelbart avfyrer en sikkerhetsvakt et håndvåpen mot gjerningsmannen, som faller i bakken. Han omringes deretter av flere bevæpnede kirkegjengere, samtidig som folk strømmer mot utgangen.

Ukjent motiv

Politiet vet så langt ikke noe om motivet for skytingen, og opplyser at FBI bistår i etterforskningen. De bekrefter at gjerningspersonen var en voksen mann med tilknytning til stedet, men ønsker ikke å gå ut med hans identitet på nåværende tidspunkt.

Gjerningspersonen hadde vært i kontakt med politiet tidligere, men var ikke på politiets overvåkningsliste.

Helsepersonell opplyste innledningsvis at to menn var drept, og at tilstanden for en tredje var kritisk. Den skadde mannen døde senere av skadene. Mannen som skjøt, er blant de døde.