NÆRE VENNER: Kronprinsesse Victoria og Märtha Louise har vært nære venner i mange år.
NÆRE VENNER: Kronprinsesse Victoria og Märtha Louise har vært nære venner i mange år. Foto: Stina Stjernkvist/tt

Kronprinsesse Victoria avlyser alle planer – kommer til Ari Behns bisettelse

Den svenske kronprinsessen vil være til stede når Ari Behn bisettes fra Oslo domkirke, fredag 3. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Svensk Damtidning.

Kronprinsessen har vært en nær venn av Märtha Louise i mange år. Ifølge kilder til det svenske ukebladet er det derfor en selvfølge for kronprinsessen å reise til Oslo i forbindelse med Ari Behns bisettelse i neste uke.

Den svenske kronprinsessen pleier vanligvis å feire nyttår i Alpene eller på fjellet i Norge. Kilder til Svensk Damtidning sier imidlertid at kronprinsessen avlyser alle planer for å delta i bisettelsen.

Trenger du noen å snakke med?

  • Mental Helses hjelpetelefon: 116 123 (døgnåpent)
  • Kirkens SOS: 22 40 00 40 (døgnåpent)
  • Leve Landsforeningen for etterlatte ved selvmord: Tar imot henvendelser på e-post: post@leve.no eller telefon 22 36 17 00 (hverdager 9-15)
  • Helsenorge.no

Bisettelsen vil finne sted i Oslo domkirke, fredag 3. januar klokken 13. Kirken har plass til 900 personer, og det er Oslo-biskopen som skal forrette. Det opplyste Behns talsperson Geir Håkonsund tidligere denne uken.

Det var på første juledag det ble kjent at Ari Behn hadde tatt sitt eget liv. Det svenske kongehuset at de mottok dødsbudskapet med stor sorg.

– Vi kommer til å minnes Ari som den varme, hjertelige og spirituelle mennesket han var. Det var en ære å lære Ari å kjenne. Våre tanker går til hans døtre og hans familie, sa kronprinsparet i en uttalelse.

Dødsfallet til prinsesse Märtha Louises tidligere ektemann har fått enormt med oppmerksomhet. Søndag kveld ble han hedret med et fakkeltog i hjembyen Moss.