Mané fikset ny Liverpool-seier

Liverpool leder Premier League med 13 poeng og én kamp til gode.

Liverpool - Wolverhampton 1-0

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Liverpool på toppen av tabellen fosser videre. Søndag ble Wolverhampton slått 1-0 etter Sadio Manés scoring like før pause.

Merseyside-klubben har nå 50 kamper på rad uten nederlag på Anfield. Forrige tap kom mot Crystal Palace i april 2017.

Ulvene var det førende laget etter pause, men Liverpool holdt unna og kunne juble for tre nye poeng. Liverpool leder Premier League med 13 poeng ned til Leicester, som har én kamp mindre spilt enn de røde.

– Wolverhampton var over Liverpool i hele andre omgang, og de presset og presset. Da er det et styrketegn av Liverpool å få med seg tre poeng, men det var litt flaks inni bildet, mener TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp.

Virgil van Dijk var ikke overrasket over at det ble en vanskelig kamp.

– De er et fantastisk lag som spiller god fotball. Du må gi dem honnør, for de er alltid vanskelig å spille mot. Det samme var det i dag, sier nederlenderen.

Mané trygg på VAR-avgjørelse

På tampen av første omgang spilte VAR en stor rolle på Anfield.

Liverpool var det farligste laget før pause, og med drøyt minutter igjen av ordinær tid i første omgang spilte Virgil van Dijk en lang ball mot Adam Lallana, som sendte ballen videre til Sadio Mané. Vingen satte inn 1-0.

Men dommer Anthony Taylor annullerte for hands på Lallana, før VAR kom på banen. De konkluderte med at det ikke var hands på Lallana. Dermed gikk Liverpool opp i 1-0.

– Den ser ut til å treffe skulderen, og det er lov, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre om situasjonen som først fikk Liverpool-målet annullert.

– Jeg så situasjonen, så jeg visste at den traff skulderen. Derfor var jeg ikke urolig under VAR-sjekken. Noen ganger er man heldig, andre ganger er man uheldig. Sånn er fotball, og det er noe man må akseptere, sier Sadio Mané.

Wolves-mål annullert for offside

På overtid av første omgang trodde Pedro Neto at han hadde utlignet. Han jublet, men etter en VAR-sjekk ble målet annullert fordi bildene viste at mannen som slo innlegget, Jonny, hadde en liten del av foten i offside.

Wolverhampton var det førende laget i andre omgang, og var på jakt etter utligning. Det ble noen brukbare sjanser, men ingen som førte til utligning.

Wolverhampton startet med både Raúl Jiménez, Romain Saïss og Adama Traoré på benken. Men ved hjelp av de tre byttene hevet gjestene seg mye i andre omgang og satte Liverpool på flere prøver.

Wolves er nummer åtte med fem poeng til Chelsea på fjerdeplass.