TJENER GODT: Dette er blant stjernene som tjente best på Instagram i 2019.
TJENER GODT: Dette er blant stjernene som tjente best på Instagram i 2019. Foto: NTB Scanpix

Denne kjendisen dro inn mest på Instagram i 2019

Kjendisen som troner på topp tjente elleville 422 millioner kroner på Instagram i året som har gått.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At kjendisene tjener gode penger på sosiale medier, hersker det liten tvil om. Men hvem var det egentlig som dro inn mest i året som har gått?

Ifølge en oversikt fra Buzz Bingo er det særlig én verdenskjent familie som kan le hele veien til banken.

Tre på topp fem

Realitystjernene Kendall Jenner, Kylie Jenner og Khloé Kardashian innehar nemlig tre av plassene på topp fem-lista.

Tidligere i år ble det kjent at Kylie Jenner er verdens yngste milliardær. Men når det kommer til Instagram, må hun se seg slått av storesøster Kendall Jenner.

Supermodellen troner nemlig soleklart øverst på listen over kjendisene som tjente best på bildedelingstjenesten i 2019.

Oversikten fra Buzz Bingo viser at hun dro inn 15,9 millioner dollar i året som har gått. Det tilsvarer rundt 140 millioner norske kroner.

Enorme beløp

På andreplass finner vi artisten og skuespilleren Selena Gomez. Hun tjente åtte millioner dollar, rundt 70 millioner norske kroner.

På tredje og fjerdeplass ligger henholdsvis Kylie Jenner og storesøster Khloé Kardashian. De tjente 3,8 millioner dollar og 1,2 millioner dollar på Instagram.

Men det er ikke bare kjendisene som tjener store summer på bildedelingstjenesten. Også idrettsstjernene drar inn enorme beløp i året.

På en soleklar førsteplass finner vi den portugisiske fotballspilleren Cristiano Ronaldo. I 2019 tjente han elleville 47,8 millioner på Instagram, det tilsvarer drøyt 422 millioner norske kroner.

Én million dollar per post

Dersom fotballkarrièren til Cristiano Ronaldo skulle gå litt trått, har han altså opparbeidet seg en solid inntekt gjennom Instagram. Oversikten viser at han kan ta nærmere én million dollar for en reklamepost. Fotballstjernen har 195 millioner følgere.

På andre- og tredjeplass ligger den argentinske fotballspilleren Lionel Messi og David Beckham. De tjente henholdsvis 23,3 millioner dollar og 10,7 millioner dollar på Instagram.

Drømmer du også om å tjene store summer på Instagram? Taster du inn antall følgere i denne Instagram-kalkulatoren (obs: ekstern lenke), regner Buzz Bingo ut hvor mye du kunne tatt per sponsede innlegg, basert på antall følgere.