FUNNET BEVISSTLØS: En 19 år gammel kvinne ble funnet bevisstløs i en trapp på Røros hotell natt til lørdag. Tilstanden hennes er fortsatt alvorlig. Foto: Rørøs Hotel
FUNNET BEVISSTLØS: En 19 år gammel kvinne ble funnet bevisstløs i en trapp på Røros hotell natt til lørdag. Tilstanden hennes er fortsatt alvorlig. Foto: Rørøs Hotel

Kvinne (19) funnet bevisstløs:

Hadde relasjon til siktet mann

Politiet jobber med å hente inn overvåkningsvideo fra Rørøs Hotell etter at en 19 år gammel kvinne ble funnet bevisstløs i en trapp natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Røros Hotell arrangerte fredag kveld Røros-aften, en årlig fest tredje juledag, hvor lokale møtes til dans og musikk.

Natt til lørdag ble en 19 år gammel jente, som angivelig skal ha deltatt på arrangementet, funnet bevisstløs i en trapp på hotellet.

Hotellets ansatte ble straks varslet og helse ble tilkalt. Kvinnen ble fraktet med luftambulanse til St. Olavs Hospital med alvorlige skader.

Lørdag kveld opplyste politiet at en mann, som først ble avhørt som vitne, hadde blitt pågrepet og siktet i saken.

Søndag bekrefter politiet til TV 2 at den fornærmede kvinnen og den siktede mannen har en relasjon.

– Politiet er kjent med at det er en relasjon mellom de involverte, men jeg kan ikke gå nærmere inn på hva den er, sier politiadvokat Silje Noem i Trøndelag politidistrikt.

Innhenter overvåkningsvideo

– Det ble gjennomført både taktisk og teknisk etterforskning på lørdag. Basert på undersøkelsene ble bevisbildet slik at det var mest riktig å pågripe mannen, sier politiadvokaten.

Mannen har status som siktet, men politiet vil ikke gå inn på detaljene i siktelsen. Vedkommende vil bli avhørt på nytt søndag.

– Har dere funnet våpen som dere kan knytte til hendelsen?

– Vi utelukke ingenting, men det er ingen klare tanker om våpenbruk per nå, sier Noem.

Politiet har avhørt en rekke vitner på hotellet, både ansatte og gjester. I tillegg jobber de med å innhente og gjennomgå overvåkningsvideo fra hotellet.

Fortsatt bevisstløs

Den fornærmede kvinnen er fortsatt er på sykehuset, og at hun enda ikke har blitt avhørt.

– Vi fikk en oppdatering fra sykehuset i dag. Kvinnen har hodeskader og tilstanden betegnes som svært alvorlig. Hun er ikke ved bevissthet, sier politiadvokaten.

Hun oppgir at det derfor har vært vanskelig for politiet å avklare hendelsesforløpet.

Torsdag ettermiddag ber politiet folk om tips i saken.

– Politiet er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha gjort observasjoner i forbindelse med hendelsen. Kontakt politiet på tlf. 73899014, oppfordrer Trøndelag politidistrikt på Twitter.

– Veldig trist

Røros Hotell har samarbeidet tett med politiet siden hendelsen.

– Det er veldig trist det som har skjedd og derfor er det viktig for oss å bistå så godt vi kan, sier hotelldirektør Terje Lysholm.

Han forteller at både gjester og ansatte har fått oppfølging i etterkant.

– Vi har hatt en gjennomgang av hendelsen sammen med de ansatte og vil følge opp de som har behov for det. Det er klart man blir berørt av en slik hendelse, men etter forholdene har de ansatte taklet det godt, sier Lysholm.

I tillegg har hotellet hatt kontakt i etterkant med flere av gjestene og fornærmedes familie.