SKUTT: En mann ble skutt av politiet etter å ha barrikadert seg i denne hytta på Seim.
SKUTT: En mann ble skutt av politiet etter å ha barrikadert seg i denne hytta på Seim. Foto: Kåre Breivik / TV 2

Mann skutt av politiet

Flere politibetjenter skal avhøres etter at en mann sent lørdag kveld ble skutt av politiet da han truet dem med motorsag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen fant sted etter at en mann hadde brutt seg inn i og tatt tilhold i en hytte i Lindås kommune lørdag ettermiddag, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding natt til søndag.

– Politiet ble varslet om innbruddet og rykket ut. Da politiet kom frem, truet han dem med en øks. Politiet trakk seg unna. Politiet forsøkte å forhandle med mannen, men dialog førte ikke frem, sier operasjonsleder Morten Rebnord i pressemeldingen.

– Etter en stund kom mannen ut av hytten med en motorsag. Mannen startet motorsagen og gikk mot politiet, fortsetter Rebnord.

Politiet avfyrte da varselskudd ettersom mannen ikke etterkom politiets anrop.

– Mannen fortsatte å gå mot politiet med motorsagen i gang. Han ble tilslutt skutt i foten av politiet, sier Rebnord.

Mannen fikk behandling på stedet og ble fraktet i ambulanse til Haukeland sykehus. Mannen er alvorlig, men ikke livstruende skadet.

Flere politibetjenter skal avhøres, ifølge Spesialenheten.

– Vi skal i løpet av søndag avhøre politibetjentene som var involvert i hendelsen. Vi skal reise til stedet der dette skjedde, og vi har fått bistand til å få gjort kriminaltekniske undersøkelser, sier advokat Ellen Eikeseth Mjøs, som leder Spesialenheten for politisakers etterforskningsavdeling Vest-Norge, til Bergens Tidende.

(TV 2/NTB)