Pellegrini ferdig som West Ham-manager

Manuel Pellegrini (66) sparket etter lørdagens 1-2-tap for Leicester.

West Ham bekrefter at manager Manuel Pellegrini har forlatt klubben. Det skjer like etter 1-2-tapet for Leicester lørdag kveld.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

– Det er med stor skuffelse at vi har kommet frem til denne avgjørelsen. Manuel er en gentleman, og det har vært en sann glede å jobbe sammen med en av hans kaliber, sier klubbeier David Sullivan i pressemeldingen.

Pellegrini, som tidligere har ledet klubber som Villarreal, Real Madrid, Málaga og Manchester City, forlater West Han på 17. plass, kun ett poeng over nedrykksstreken.

– Det var ingen annen utvei. Jeg trodde han skulle få skikk på West Ham-laget. En god, erfaren og sindig manager inn i heksegryten trodde jeg kanskje skulle være en god kobling, men denne sesongen har det vært fryktelig. Etter at de slo Manchester United 2-0 i sjette runde, har de to seirer, to uavgjorte og ni tap. Det har sett helt flatt ut, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Det er ikke klart hvem som tar over for Pellegrini, som har hatt West Ham-jobben siden han ble ansatt i fjor sommer. Den første sesongen endte med en tiendeplass.

– Det er blitt tydelig at det trengs en forandring for å få klubben tilbake på rett kjøl med tanke på ambisjonene for denne sesongen. Vi følte at det var nødvendig å reagere nå for å gi den nye manageren så mye tid som mulig for å oppnå målet, sier Sullivan.

Neste kamp for West Ham er hjemme mot Joshua King og Bournemouth første nyttårsdag, før Gillingham er motstander borte i FA-cupens tredje runde fem dager senere.

– Nå har de hatt god tid til å planlegge, for vi har sett at det har gått denne veien ganske lenge. Jeg håper de har gjort en god jobb og at de ikke starter nå med å finne en ny manager. Jeg synes litt synd på eierne også. De har brukt ekstremt mye penger, og nå bruker de en formue på å sparke Pellegrini, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.