DREPT: Det var 74 år gamle Borgar Giil Andresen som ble drept i Hokksund, lille julaften.
DREPT: Det var 74 år gamle Borgar Giil Andresen som ble drept i Hokksund, lille julaften. Foto: Privat

Borgar (74) ble drept på vei hjem fra butikken

Lille julaften ble 74 år gamle Borgar Giil Andresen funnet drept på gata i Hokksund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 19.37 lille julaften ble politiet varslet via AMK om at de hadde funnet en eldre mann hardt skadd på gata i Hokksund.

Naboer fortalte at de hadde hørt et høyt smell fra stedet der mannen ble funnet.

– Vi trodde først at det var noen som hadde skutt opp en nyttårsrakett, men skjønte at noe alvorlig hadde skjedd da flere biler stoppet, og noen startet hjertekompresjon på en mann som lå på bakken, sa kvinnen til Drammens Tidende.

Han ble senere erklært død på stedet.

Lørdag kveld ble det kjent at det var 74 år gamle Borgar Giil Andresen som ble funnet død.

Navnet frigis i samråd med familiens bistandsadvokat, Marijana Lozic. Hun representerer Andresens to voksne barn. Hun forteller at familien er i sjokk over det som er skjedd.

– En varm og kjær bestefar

– Han var en meget varm og kjær far, svigerfar og bestefar. Tapet av dette gode mennesket tas svært tungt av de nærmeste pårørende, sier Lozic på vegne av familien.

Dagen før drapet skjedde var avdøde og hans to voksne barn og deres familier i et middagsselskap hos Andresens datter. Under dette selskapet skal det ikke ha vært noe som tydet på at noe var galt.

– Det var et veldig hyggelig middagsselskap, og siste gang de fikk se far, svigerfar, bestefar i live, før man lille julaften får dette tragiske budskapet, sier Lozic.

Det er broren til Andresens nåværende enke som er siktet for drapet. Han var ikke tilstede under selskapet dagen før drapet.

– De er i utgangspunktet glad for at en siktet person er pågrepet, fordi da nærmer man seg kanskje svar, sier Lozic.

Siktede pågrepet i Sverige

26. desember ble en 59 år gammel mann pågrepet i Sverige. Han nekter straffskyld for drap, og motsetter seg også utlevering fra Sverige.

– Han nekter straffskyld etter drapssiktelsen, men vil forklare seg nærmere til politiet, skriver Elden i en SMS til Dagbladet lørdag.

Elden forteller videre at han skal møte den siktede i Karlstad mandag.

– Vi skal samme dag gjennomføre et foreløpig avhør med norsk og svensk politi, og da drøfte om han skal samtykke til å reise til Norge. Han har selv et bosted nær Karlstad som er grunnen til at han er her, skriver Elden til avisen.

– Vi har merket oss at han ikke samtykker til utlevering, dessverre. Han blir jo utlevert på et tidspunkt, det vil bare ta litt lenger tid, sier familiens bistandsadvokat, Marijana Lozic.

(©NTB/TV 2)