Klæbo nummer to da russerene dominerte

Sergej Ustjugov vant foran Johannes Høsflot Klæbo og Aleksander Bolsjunov.

Russiske Sergej Ustjugov vant den 15 kilometer lange fellestarten med fire sekunder i Lenzerheide, Sveits.

Johannes Høsflot Klæbo ble nummer to etter å ha spurtslått Aleksander Bolsjunov. Målfoto viste at Byåsen-løperen var en skotupp foran russeren.

Se spurten øverst i saken!

– Det skulle være førsteplass, men jeg taper ikke så mange sekunder og nå er det jevnt. Det blir viktigere i morgen. I dag var det viktigste å holde med inn. i utgangspunktet er det ikke så stor forskjell om man blir nummer to eller ti, så lenge man er innenfor, sier Klæbo til TV 2.

Norges landslagstrener Eirik Myhr Nossum var imponert over Ustjugov.

– Ustjugov har alltid gått fort i Tour de Ski, så han er en av de store favorittene. Når han kvesser til sånn som dette, er det ikke mange som følger han, sier Eirik Myhr Nossum til TV 2.

– Jeg er egentlig veldig godt fornøyd. Vi er ti stykker topp 18. Det var ingen bonussekunder, så vi kunne se i krystallkulen at det kom til å bli et «ta og føle på-skirenn». Det handlet om å ha gode posisjoner hele veien. Så starter Tour de Ski virkelig i morgen, sier Nossum til TV 2.

Emil Iversen var også imponert over den russiske vinneren.

– Han trives godt i høyden og med dobbeldans. Da er han en bjørn. I morgen kommer han også til å gjøre det bra. Så får vi prøve å være så nær som mulig, og slå ham når det blir klassisk. Det var et bjørnesterkt rykk i dag, sier Emil Iversen om Ustjogov til TV 2.

Det var lenge et samlet felt da ingen valgte å sette inn et rykk.

Etter ti kilometer ble det fartsøkning i feltet med russiske Aleksander Bolsjunov i front foran blant andre Hans Christer Holund og Johannes Høsflot Klæbo.

Med to kilometer igjen rykket Sergej Ustjugov og skaffet seg en luke på tre sekunder til Bolsjunov og seks sekunder til seks nordmenn.

Den ledelsen holdt russeren inn. Johannes Høsflot Klæbo startet en sluttspurt, men det holdt ikke til seier. Klæbo klarte akkurat å få en skotupp foran Bolsjunov som ble nummer tre. Målfoto måtte til for å gi Klæbo andreplassen.

Tidligere i dag var Therese Johaug suveren da hun vant fellesstarten for kvinnene med over tolv sekunder.