PARKERTE FELTET: Therese Johaug var suveren da hun seiret i Sveits.
PARKERTE FELTET: Therese Johaug var suveren da hun seiret i Sveits. Foto: Terje Pedersen

Johaug suveren i Tour de Ski-comebacket

Therese Johaug var i sin egen klasse på første dag av Tour de Ski.

Therese Johaug gikk i mål til suveren seier på 10 kilometer fri i Lenzerheide, Sveits.

– Det var veldig moro. Jeg ble veldig overrasket fordi jeg hadde forestilt meg at det skulle bli spurtoppgjør. Slik løypen er og fellestart er fellesstart, men jeg hadde en veldig god dag i dag. Jeg tror jeg gikk veldig smart på førsterunden og hadde bestemt meg for å ikke åpne med alt jeg hadde, slik at jeg skulle ha et ekstra gir på den andre runden. Det lykkes jeg veldig godt med og skaffet meg ei luke, og med veldig gode ski så kommer man langt, sier en smørblid Therese Johaug til TV 2.

Johaug rykket ifra etter fire kilometer og skaffet seg en luke på åtte sekunder til blant andre Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.

– Hvert sekund teller er det Therese Johaug signaliserer her i Lenzerheide, kommenterte Marius Skjelbæk.

Derfra og inn økte 31-åringen ledelsen og gikk over målstreken i ensom majestet, tolv sekunder foran Heidi Weng, Ebba Andersson og Ingvild Flugstad Østberg.

Dermed seiret Therese Johaug i comebacket sitt i Tour de Ski, fire år etter hun sist deltok i rennet.

– Det er rett og slett klasseforskjell på Therese Johaug og resten av feltet, utbrøt TV 2-kommentatoren.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fire i hennes første renn for sesongen. 29-åringen har hatt startnekt tidligere denne sesongen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fem, 24 sekunder bak Johaug. Dermed var det fire nordmenn blant de fem beste i Lenzerheide.

Ingvild Flugstad Østberg var veldig fornøyd etter fjerdeplassen.

– Det er nok den beste fjerdeplassen jeg noen gang har fått. Jeg er veldig fornøyd med løpet og ble litt paff ute i løypa der og tenkte: kan det gå så bra? Det var en skikkelig bra og positiv opplevelse, sier Flugstad Østberg til TV 2.

Johaug var også glad for å se henne tilbake i sporet.

– Det var utrolig moro. Jeg visste at hun var i bra form, noe annet ville ha overrasket meg. Men det er noe med det, første skirenn og komme tilbake på den måten, det tror jeg betyr enormt mye for hun også. Jeg skikkelig glad på hennes vegne og veldig glad for at hun er tilbake, sier Johaug om lagvenninnen.

Svenske Stina Nilsson vurderer å bryte Tour de Ski på grunn av skade. Nilsson sliter med kjenninger i et ribbebein og sier at hun vurderer å bryte Touren etter lørdagens fellesstart, ifølge SVT.