ADLET: Olivia Newton-John, kjent fra blant annet filmen og musikalen «Grease», er opphøyd i ridderstanden med tiltaleformen Dame.
ADLET: Olivia Newton-John, kjent fra blant annet filmen og musikalen «Grease», er opphøyd i ridderstanden med tiltaleformen Dame. Foto: Stella Pictures

Nå er Sandy fra «Grease» adlet av dronning Elizabeth

71-åringen får æresbevisning for sitt bidrag til underholdningslivet og kreftforskningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Olivia Newton-John (71), som spilte den uskyldige Sandy i musikalen og filmen «Grease», er adlet av dronning Elizabeth og får dermed sette Dame foran navnet sitt, melder Sky News.

Newton-John, som siden 1992 har blitt diagnostisert med brystkreft tre ganger, slås til ridder for sitt bidrag til kreftforskning, underholdningslivet og veldedighet, ifølge TV-kanalen.

– Jeg er veldig glad, beæret og takknemlig for å ha blitt innlemmet i gruppen av de høyt aktede kvinnene som har mottatt denne ordenen før meg, sier Olivia Newton-John i en uttalelse.

Artisten og sanglegenden Elton John (72), som ble adlet og opphøyd i ridderstanden i 1998, får samtidig den høythengende britiske ordenen «the Companion of Honour».

72-åringen får dermed ordenen som gis til store kulturpersonligheter, som belønning for særlige fortjenester innen kunst, litteratur, musikk, vitenskap, politikk, industri og religion.

1097 personer er på listen over de som æres av den britiske monarken. Blant de vi finner på årets liste, er James Bond-regissør Sam Mendes, artisten Billy Ocean, Queen-trommeslager Roger Taylor, fotballspilleren Jill Scott og regissøren Steve McQueen.