Robert Johansson var uheldig under sømåking, men skal hoppe i Hoppuka. Foto: Geir Olsen
Robert Johansson var uheldig under sømåking, men skal hoppe i Hoppuka. Foto: Geir Olsen

Skadet seg under snømåking

Robert Johansson har pådratt seg en skade i ryggen og måtte stå over et pressetreff fredag. Lørdag starter den tysk-østerrikske hoppuka.

29-åringen pådro seg skaden da han måkte snø hjemme i Norge. Han var ikke til stede da det norske hopplandslaget møtte pressen fredag.

– For to dager siden trengte jeg hjelp for å komme meg ned trappa og i senga, sier Johansson i en video publisert av hopplandslaget.

Lørdag starter den tysk-østerrikske hoppuka med kvalifisering i Oberstdorf. Der er Johansson klar på at han stiller til start.

– Jeg skal hoppe i morgen. Det er blitt langt bedre i løpet av de siste 24 timene. Det har vært krevende, jeg har beveget meg hele tiden i et forsøk på å holde musklene varme. Det er litt stivt etter å ha reist, men alt i alt er det bedre enn det var for to dager siden, sier han.

Det første rennet i hoppuka er i Oberstdorf 29. desember. Deretter følger nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen på 1. januar. Det hele avsluttes med TV 2-sendt renn i Innsbruck 4. januar før det kåres en vinner i Bischofshofen (går også på TV 2) 6. januar.

(©NTB)