Brutal video vekker reaksjoner – parkvoktere brakk armen på proffsyklist

Videoen av hendelsen der Nic Dlamini (24), lagkamerat med Edvald Boasson Hagen i NTT Pro Cycling, blir røft behandlet, skaper nå sinne i sykkelmiljøet. Laget raser mot behandlingen.

Videoen, som ble publisert på Twitter av brukeren Lawrence Lindenque, kan du se øverst.

Journalist Kevin McCallum skriver på Twitter at vakter i Silvermine Nature Reserve i Cape Town i Sør-Afrika skal ha ønsket å sjekke om Dlamini hadde papirene i orden. De skal så ha stoppet ham ved å ta tak i sykkelstyret hans i 60 km/t. NTT Pro Cycling forteller at dette medførte at 24-åringen veltet.

Deretter, som videoen viser, ble proffsyklisten etter hvert røft behandlet. Han fikk den ene armen tvunget bak på ryggen slik at overarmsbeinet brakk og ble så plassert bak i parkvokterbilen. Foreløpig vites ikke nøyaktig hva som skjedde før filmingen startet.

– Vokterne ble gjort oppmerksom på at en syklist hadde passert en inngang i parken uten å betale. De fant ham, stoppet ham og spurte etter de nødvendige papirene. De hadde han ikke. Da er loven at man kan bli pågrepet eller bøtelagt, sier Raymond Thakuli, talsperson for SanParks, til News24.

Han sier videre at syklisten motsatte seg arrest og kan ha brukket armen som følge av dette. Saken er nå under etterforskning.

Brukket arm

Kevin McCallum har også lagt ut et bilde som skal vise røngtenbildene av Nicholas Dlaminis brukne arm.

24-åringens lag, NTT Pro Cycling, skriver på twitter at de er klar over videoen med Dlamini, som viser en hendelse i Cape Town fredag.

De bekrefter nå, etter et sykehusbesøk, at syklistens arm er brukket.

I en pressemelding fordømmer de behandlingen av Dlamini. Laget krever også en unnskyldning fra SanParks og at vokterne straffes.

Videoen har ført til sterke reaksjoner fra sykkelmiljøet i Sør-Afrika og ellers med kritikk av hvor røft vaktene behandlet syklisten.

Nicholas Dlamini er lagkamerat med Edvald Boasson Hagen og Rasmus Tiller i det sørafrikanske NTT-laget, som tidligere het Dimension Data.