UT MED SKADE: Scott McTominay måtte forlate Old Trafford torsdag.
UT MED SKADE: Scott McTominay måtte forlate Old Trafford torsdag. Foto: Phil Noble/Reuters

Midtbanebautaen forlot Old Trafford på krykker

Uviss skadesituasjon for Scott McTominay etter Manchester Uniteds storseier.

Manchester United-Newcastle 4-1

Manchester United vant 4-1 over Newcastle 2. juledag, men et stort skår i gleden kan være skadesituasjonen til Scott McTominay.

Skotten ble byttet ut allerede i pause i storseieren, og skal ha forlatt Old Trafford på krykker.

Etter kampslutt skal manager Ole Gunnar Solskjær ha sagt at det trolig dreier seg om en skade i bånd i knærne.

– Jeg vet ikke hvor gale det er, sa nordmannen på pressekonferansen etter kampslutt, ifølge blant annet Telegraph-journalist James Ducker.

– Han har trolig skadet ligament (bånd) i kneet, fulgte Manchester Evening News' Samuel Luckhurst opp.

23-åringen var involvert i tøffe dueller innledningsvis i kampen, og fikk blant annet Premier League-sesongens raskeste gule kort da han ble dømt for å sette knottene i Sean Longstaff allerede 15 sekunder ut i oppgjøret.

Kun tre minutter senere ble han også observert haltende etter nok en taklingssituasjon mot Longstaff-bror Matty.

– Han fikk en smell på kjøpet der. Det kan ha kostet dyrt det der. Det er mange små bein i foten som kan få seg en skikkelig trøkk, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller da situasjonen oppstod.

Paul Pogba ble sendt i oppvarming allerede før fire minutter var spilt, men midtbanebauta McTominay ble værende på banen helt til pause på Old Trafford. Da lagene kom ut igjen til 2. omgang, var han imidlertid erstattet av den franske verdensmesteren.

Har vært blant Manchester Uniteds beste

McTominay har vært en av Manchester Uniteds beste spillere denne sesongen, og tatt stort ansvar sentralt i banen i blant annet Pogbas skadefravær.

Journalist Rob Dawson - som har vært blant gjestene i TV 2s Premier League-forhåndsprogram PL NÅ denne høsten - var blant de første som rapporterte om McTominays situasjon torsdag kveld.

– Scott McTominay gikk av banen i pausen og han har nettopp forlatt Old Trafford på krykker. Det ser ikke bra ut, skrev ESPN-journalisten på Twitter, hvorpå en Twitter-bruker med navn Janne Vottonen deretter svarte på hans tweet med et bilde av det som kan se ut som McTominay på vei ut fra «Drømmenes teater».

Manchester United har kamp igjen allerede lørdag kveld mot Burnley, i det som er den mest travle tiden i Premier League-sesongen.

Se Burnley-Manchester United lørdag klokken 20.45 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium. Sendestart for PL-lørdagen er 13.00!