MØTTES: Norges statsminister Erna Solberg og president Donald Trump er de mest omtalte personene i norske medier i 2019.
MØTTES: Norges statsminister Erna Solberg og president Donald Trump er de mest omtalte personene i norske medier i 2019. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB scanpix

Solberg, Trump og Solskjær mest omtalt i norske medier

Statsminister Erna Solberg (H), president Donald Trump og Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er de mest omtalte personene i norske medier i 2019.

– Med rundt 45.800 medieoppslag er det statsminister Erna Solberg som er den mest omtalte i norske medier i 2019. Like bak med 42.800 oppslag finner vi den amerikanske presidenten Donald Trump. Solberg og Trump har vært de to mest omtalte personene gjennom hele året, sier analysesjef i Retriever, Guro Lindebjerg, til Medier24.

Og akkurat som halvveis i året, ligger Ole Gunnar Solskjær på en tredjeplass bak nettopp Solberg og Trump. Solskjær er faktisk den eneste på topp 10-listen som ikke er politiker.

På de neste plassene på topp 10 kommer Frp-leder og finansminister Siv Jensen, Ap-leder Jonas Gahr Støre, Venstre-leder og kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande, samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp), Storbritannias statsminister Boris Johnson, helseminister Bent Høie (H) og Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).