Durek dukket opp sammen med friskmeldt kong Harald

Kong Harald viste seg onsdag offentlig for første gang siden han ble sykemeldt før jul. Med var også prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett.

Torsdag i forrige uke ble det kjent at kong Harald (82) var sykemeldt med en virusinfeksjon.

Han deltok ikke i det ekstraordinære statsrådet på onsdag forrige uke da Sylvi Listhaug og Terje Søviknes ble utnevnt til nye statsråder, og deltok heller ikke i statsråd fredag.

Onsdag var han imidlertid tilbake, og viste seg offentlig igjen for første gang siden sykdommen. Det skjedde under den tradisjonsrike høytidsmessen i Holmenkollen kapell 1. juledag.

Med ham var også dronning Sonja, prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett.

Kongeparet har feiret jul på Kongsseteren på Voksenkollen, som ikke ligger langt unna Holmenkollen kapell, og det er tradisjon at de da deltar på høytidsmessen i Holmenkollen kapell 1. juledag.

Julen ble feiret sammen med prinsesse Märtha Louise, mens kronprinsfamilien feiret jul på familiens hytte i Uvdal i Buskerud. Det er ikke kjent om Durek Verrett også var med på julefeiringen på Kongsseteren.

Klokken 13 var høytidsmessen over, og kong Harald, dronning Sonja, Märtha Louise og Durek Verrett kom ut og satte seg i bilene før de dro fra kapellet.