SAMMENSTØT: Demonstrantene ropte slagord, og den spente situasjonen ble raskt forverret da de oppdaget sivilkledde politifolk som var på stedet.
SAMMENSTØT: Demonstrantene ropte slagord, og den spente situasjonen ble raskt forverret da de oppdaget sivilkledde politifolk som var på stedet. Foto: Kin Cheung / AP

Politi med tåregass mot demonstranter i Hongkong

Opprørspoliti brukte tåregass og batonger mot flere tusen demonstranter i Hongkong på julaften kveld.

Etter et par uker hvor det har vært relativt rolig, ble det på ny kraftige sammenstøt mellom politi og demonstranter tirsdag kveld.

Tusenvis av svartkledde demonstranter, noen med nisseluer og reinsdyrhorn på, hadde samlet seg inne på et kjøpesenter i det populære shoppingstrøket Tsim Sha Tsui.

Demonstrantene ropte slagord, og den spente situasjonen ble raskt forverret da de oppdaget sivilkledde politifolk som var på stedet. Det endte med sammenstøt, og politiet avfyrte flere runder med tåregass og brukte pepperspray og batonger for å spre demonstrantene og jage dem ut av kjøpesenteret. Mange ble også pågrepet.

Også flere andre steder i Hongkong ble det utover kvelden og natten voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og politi som brukte tåregass.

Hongkongs kjøpesentre har blitt samlingsplasser for de mange demonstrantene som siden i sommer har protestert mot Kinas innflytelse og som krever mer demokrati for det tidligere britiske protektoratet.

(©NTB)