AVFEIER TRUSSEL: President Donald Trump avfeier advarselen fra Nord-Koreas leder Kim Jong-un om en «julegave» dersom ikke USA lemper på sanksjonene mot landet.
AVFEIER TRUSSEL: President Donald Trump avfeier advarselen fra Nord-Koreas leder Kim Jong-un om en «julegave» dersom ikke USA lemper på sanksjonene mot landet. Foto: Susan Walsh

Trump avfeier Nord-korea-trussel:

– Kanskje Kim sender meg en fin presang, en vakker vase

President Donald Trump avfeier advarselen fra Nord-Koreas leder Kim Jong-un om en «julegave» dersom ikke USA lemper på sanksjonene mot landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nord-Korea har truet med ikke-spesifiserte handlinger dersom USA ikke letter på sanksjonene mot landet innen nyttår.

Amerikanske etterretningsorganisasjoner spekulerer på om det kan dreie seg om nye missiltester, blant annet en interkontinental ballistisk missil som kan bære atomstridshode.

På spørsmål fra journalister julaften om hva han vil gjøre dersom Nord-Korea gjør alvor av missil-truslene, svarte Trump at han ikke tror Kim kommer til å fyre av noen raketter.

– Vi får se hva overraskelsen er, sa Trump fra sitt ferieanlegg Mar-a-Lago i Florida.

– Kanskje Kim sender meg en fin presang, en vakker vase i stedet for en missiltest, sa Trump.

Nedrustningssamtalene mellom USA og Nord-Korea har stått i stampe siden det mislykkede toppmøtet mellom Kim og Trump i februar.

Nye satellittbilder av en fabrikk i Nord-Korea der regimet produserer militært utstyr til bruk for å skyte ut langdistansemissiler, viser at det pågår bygging av en ny struktur.

(©NTB)