SKADD: Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain måtte ut med skade under VM for klubblag. Midtbanespilleren dro hjem med krykker.
SKADD: Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain måtte ut med skade under VM for klubblag. Midtbanespilleren dro hjem med krykker. Foto: Carl Recine / Reuters

Klopp med oppdatering

Serieleder og nybakt klubbverdensmester Liverpool må greie seg uten Alex Oxlade-Chamberlain i romjulskampene.

Det opplyste manager Jürgen Klopp julaften. Den engelske landslagsmannen måtte ut med en ankelskade i klubb-VM-finalen mot Flamengo og kommer ikke på banen igjen før nyttår.

– Vi må se hvor raskt det roer seg. Det kan ta en stund, men jeg håper han snart er tilbake. Likevel er det ingen sjanse for at han blir klar til kampen mot Leicester 2. juledag, sa Klopp.

Oxlade-Chamberlain mistet nesten hele fjorårssesongen med en kneskade.

Etter toppkampen mot serietoer Leicester spiller Liverpool hjemme mot Wolverhampton søndag. Det blir lagets niende kamp i desember.

Klopp bekreftet at tre andre skadde spillere, Fabinho, Dejan Lovren og Joel Matip, også er uaktuelle for spill på denne siden av nyttår.

Med klubb-VM vant Liverpool sitt annet trofé for sesongen, etter seieren over Chelsea i den europeiske supercupen i august. Laget er også regjerende mesterligavinner.

– Vi har utviklet oss i måten å håndtere finaler. Man blir vant til spenningen og til likevel å gjøre de rette tingene. Vi har modnet, sa Klopp. Laget hans tapte de tre finalene før Tottenham ble slått i Champions League-finalen.

– Vi reiste til Qatar for å oppnå noe spesielt. Vi gjorde det, og det føltes veldig bra. Så reiste vi hjem, sov ut, og nå forbereder vi oss til kampen mot Leicester.

(©NTB)