IMPONERER: Martin Ødegaard imponerer i den spanske ligaen. Her i aksjon for Real Sociedad under storkampen mot Real Madrid på Santiago Bernabéu i Madrid.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IMPONERER: Martin Ødegaard imponerer i den spanske ligaen. Her i aksjon for Real Sociedad under storkampen mot Real Madrid på Santiago Bernabéu i Madrid. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Han har det som skal til for å lykkes i Real Madrid

Real Sociedad-trener Imanol Alguacil er storfornøyd med å ha Martin Ødegaard i laget, men medgir at nordmannen har det som skal til for å lykkes i Real Madrid.

Det sier Imanol i et intervju med sportsavisen Marca.

Han legger til at nordmannen kan blomstre fordi lagets spillestil passer ham og fordi det er mange gode medspillere rundt ham.

Ødegaard har vært en av de store profilene i La Liga i høst, og den mest roste av suksesslaget Real Sociedads mange nysigneringer.

– Da jeg fikk vite at det var mulig å hente ham, så jeg noen av kampene hans, og da var jeg ikke i tvil. Etter å ha møtt ham visste jeg at vi måtte hente ham. Han ville komme til oss fordi han trenger et lag som spiller slik vi gjør, sier Imanol til Marca.

– Det beste med ham er hans vilje til å vokse og til å jobbe hardt for det.

– Han har det

Imanol får direkte spørsmål om Ødegaard er klar til å lykkes også i Real Madrid, som har leid ham ut til Real Sociedad.

– Han er svært moden. Vi snakker ikke om hans tilknytning til Real Madrid, vi tar dag for dag, men åpenbart har han det. Han lykkes i La Liga, blant eliten. Vi er heldige som har ham i Real Sociedad, men han har også spillere rundt seg som kan få det beste ut av ham, sier treneren.

Real Sociedad feirer jul på 5.-plass i La Liga, åtte poeng bak serieleder Barcelona.

– Jeg mener vi har færre poeng enn vi hadde fortjent, og det betyr at det er rom for forbedring, både for meg som trener og for det unge laget. Det viktige er at det er god stemning. Tabellen i dag betyr ikke noe, det er i mai vi skal titte på den, sier treneren.

Begeistring

– Vi dominerer kampene, spiller vårt eget spill uansett motstander og skaper begeistring i vårt nærmiljø, med stadion nesten full hver gang.

Sommerens nysigneringer, der Ødegaard trekkes fram som juvelen, har bidratt til det.

– (Nacho) Monreal, (Alexander) Isak, Portu, Ødegaard og (Alex) Remiro gjør det alle godt. Jeg var ikke i tvil om at de ville lykkes. Det er bare synd at (Modibo) Sagnan ble skadd, for han har stort potensial, sier Imanol.

Lagets neste kamp er hjemme mot Villarreal søndag.

(©NTB)