UTRYKNING: En person ble fraktet til sykehus etter en brann i Moss mandag kveld.
UTRYKNING: En person ble fraktet til sykehus etter en brann i Moss mandag kveld. Foto: NYHETSTIPS.NO

Flere branner natt til julaften:

Kvinne bekreftet omkommet etter brann

Det har vært flere branner natt til julaften. En kvinne er tirsdag bekreftet omkommet.

Natt til julaften meldes det om flere branner forskjellige steder i landet. Politiet skal etterforske en boligbrann i Halden, som brannvesenet fikk melding om klokken 00.10.

– Det skal ikke ha vært folk i boligen. I saken blir det vitneavhør og taktisk etterforskning, og vi skal vurdere kriminalteknisk på dagtid tirsdag, sier operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt til NTB.

Ingen kom til skade i brannen, opplyser Monsen.

I løpet av natta kom de i kontakt med huseier som bekreftet at ingen skal ha vært i boligen som brenner.

De nærmeste bygningene ble for sikkerhets skyld evakuert på grunn av spredningsfaren.

Klokken 5 opplyser brannvesenet til NTB at de har kontroll på brannen.

Kvinne til sykehus

En kvinne i 50-årene ble kjørt til sykehus etter å ha fått i seg røyk som følge av brann i en bolig på Kleberget i Moss natt til tirsdag.

Politiet meldte om brannen på Kleberget rundt klokken 1.30 natt til julaften. Om lag én time senere var brannen slukket.

Like etter klokken 2 meldte politiet at en person var fraktet til sykehus etter å ha fått i seg røyk. Personen det er snakk om, er en kvinne i 50-årene. Tilstanden hennes betegnes ikke som alvorlig, opplyser operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt til NTB.

Annen brann i Moss

Sent mandag kveld ble det meldt om en annen brann i en leilighet i Moss. En person ble sendt til sykehus med kritiske skader, etter å ha fått førstehjelp på stedet.

Tirsdag formiddag opplyser jourhavende jurist Bendik Hermansen at personen, en kvinne i 60-årene, er bekreftet omkommet.

Det er for tidlig å si noe om brannårsak, opplyser politiet. Det var mye røyk og synlige flammer i boligen da nødetatene kom til stedet.

– Fem beboere ble evakuert som følge av brannen i boligen i Moss. De har fått returnere til sine respektive leiligheter, sier operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt til NTB.

Hoppet fra andre etasje

I Arendal måtte to beboere berge seg selv fra en boligbrann ved å hoppe fra en veranda i boligens andre etasje. Politiet fikk melding om brannen klokken 01.22.

De to som hoppet ut fra verandaen, er ikke fysisk skadd. Men de tas med til legevakt for sjekk på grunn av mulig inhalering av røyk.

Det skal ikke ha vært flere personer i huset. Røykdykkere har søkt gjennom huset. Brannen ble slukket tidlig tirsdag morgen.