Rasmus Windingstad dediserte seieren til moren, som var på plass i Alta Badia etter rennet.
Rasmus Windingstad dediserte seieren til moren, som var på plass i Alta Badia etter rennet. Foto: TV 2

Windingstad tok karrierens første verdenscupseier

Rasmus Windingstad (26) tok sin første verdenscupseier da han vant mandagens parallellstorslalåm i Alta Badia i Italia.

Windingstad kunne juble etter å ha slått tyske Stefan Luitz i finalen.

26-åringen imponerte stort hele dagen og på veien til finalen slo han ut blant andre Aleksander Aamodt Kilde og Lucas Braathen.

Etter rennet fikk han seiersklemmen av mamma Lena Ahlström Windingstad, som var på plass i Alta Badia lille julaften.

Han sa at han ville dedisere seieren til moren.

– Det var kanskje litt fordi hun var her. Mamma og pappa har stilt opp i mange år, selvfølgelig. Jeg tror vi har en god balansegang mellom hva som er idrett, hva som er min greie og hva som er deres greier. Jeg har fått lov til å gjøre ting som jeg vil, sier Windingstad.

Før han på engelsk bryter ut:

– Jeg elsker moren min!

Nok en gang ble det en god norsk dag i Alta Badia. Hele fire nordmenn endte blant de åtte beste. Windingstad er nærmest tom for ord etter triumfen, og hyller lagkameratene sine.

– Vi reiser sammen 250 til 300 dager, og ser hverandre rundt 320 dager i året. Jeg hadde ikke byttet ut noen av dem for noen ting. Det er så moro å jobbe med dem. Jeg føler at vi er på vei til å få til noe stort. Det er bare til å glede seg, gliser han.

I tillegg til Windingstads imponerende prestasjon ble Leif Kristian Nestvold-Haugen nummer fire, Lucas Braathen nummer fem og Henrik Kristoffersen nummer sju. Femteplassen var 19 år gamle Braathens beste plassering i verdenscupen.

Fabian Solheim og Atle Lie McGrath forsvant ut av konkurransen i 1/16-delsfinalen, mens Kilde ble slått ut i åttedelsfinalen i en norsk duell mot Windingstad.

(©NTB/TV 2 Sporten)