UTVIST: Son Heung-min fikk det røde kortet mot Chelsea.
UTVIST: Son Heung-min fikk det røde kortet mot Chelsea. Foto: Ian Walton

Chelsea-supporter arrestert for rasisme mot Son

Rasismeskandalen etter søndagens London-derby ruller videre.

Tottenham-Chelsea måtte på et tidspunkt stoppes fordi dommeren var blitt oppmerksom på rasistiske tilrop mot Chelseas Antonio Rüdiger.

Speakeren på stadion ga beskjed tre ganger om at tilropene forstyrret kampen, i tråd med protokollen under Premier League-kamper.

Mandag kveld melder flere britiske medier, deriblant The Guardian, at en Chelsea-supporter ble geleidet bort og arrestert under kampen for rasistiske krenkelser.

Vedkommende skal ha hetset Heung-Min Son. Tottenham-stjernen skal ikke ha fått med seg hendelsen. Derimot var det andre Chelsea-supportere som meldte fra om hetsen, skriver The Guardian.

Etterforskes

Tidligere mandag kveld bekreftet Tottenham at de har tatt grep for å finne personen som hetset Rüdiger. Gjennom overvåkningsbilder har de mulighet til å følge hver eneste supporter på stadion. Klubben har engasjert leppelesere og tatt kontakt med Chelsea for å komme til bunns i saken.

«Politiet vil se på bevisene våre sammen med oss», opplyser Tottenham.

«Enhver supporter som blir funnet skyldig, vil bli utestengt på livstid», heter det videre i uttalelsen.

Anker det røde kortet

Tottenham-manager José Mourinho bekreftet mandag formiddag at klubben har lagt inn en anke etter at Son ble utvist i storkampen mot Chelsea.

Sørkoreaneren ble vist det røde kortet etter en duell med Rüdiger. Det betyr at Son i utgangspunktet vil gå glipp av Tottenhams tre neste kamper.

Det håper London-klubben å slippe, og de har nå lagt inn en anke. Utvisningen ble gitt etter bruk av VAR. Son ble vist det røde kortet fordi han skal ha sparket etter Chelsea-spilleren etter en duell. Tottenham-spilleren reagerte med vantro da dommeren dro opp det røde kortet.

– Jeg håper han ikke blir straffet fem ganger. Den første straffen var det Rüdiger gjorde med ham. Den andre var å bli utvist. Den tredje vil være at han ikke får spille mot Brighton, den fjerde ikke å få spille mot Norwich og den femte ikke å få spille mot Southampton. Så jeg håper det var nok at han ble straffet to ganger, sa Mourinho på en pressekonferanse mandag.

– En feil avgjørelse

Portugiseren mente tydelig at Rüdiger hadde vært ufin med Son før handlingen som endte med utvisningen.

– Det var en feil avgjørelse å gi Son rødt kort, sa han.

Tottenham ligger på sjuendeplass etter 18 serierunder. Mourinho legger ikke skjul på at det vil skape problemer om de må klare seg uten sørkoreaneren de neste kampene.

– Det vil være et stort tap, sa Mourinho.

(NTB/TV 2 Sporten)